Cinc galeries s’uneixen per promoure l’art contemporani i atraure públic

Cinc galeries i espais expositius de la comarca s’han aliat en un projecte amb l’objectiu de promoure l’art contemporani a partir de les visites en aquests espais.

El 9 Nou
07/03/2015

La galeria d’art AB i l’Espai BM de Granollers, Artemisia de les Franqueses del Vallès, Espai Garum de Lliçà d’Amunt i l’Associació Artistes de l’Ametlla són les integrants de Som Galeries, que presenta ja una primera proposta consistent en un passaport d’art per aquests propers tres mesos, i que esperen que tingui continuïtat en el futur.

“Amb aquesta proposta pretenem potenciar el tema del galerisme, que el públic s’acosti a les nostres sales i que s’apropi a l’art amb una proposta més enllà del que s’ha fet fins ara”, va comentar Cristina Requena, d’Artemisia Art & Tendències, en l’acte de presentació que es va fer dimarts a la tarda al Casino de Granollers.

Segons Màrius Gómez, de l’Espai Garum, han creat Som Galeries perquè consideren que els comerç de proximitat és molt important. “Hem volgut fer un grup perquè tothom trobi art contemporani de qualitat sense sortir de la comarca”. El fotògraf i galerista va remarcar que davant la poca gent que li interessa l’art contemporani, si es treballa en cèl·lules independents la cosa encara és pitjor. “Vam decidir ajuntar-nos per crear un trànsit de gent que estimi l’art contemporani i que pugui anar d’una galeria a una altra”.

Amb el passaport d’art que han creat, vàlid de l’1 de març al 31 de maig, es pretén que els visitants vagin a visitar les cinc galeries. El passaport es podrà recollir i entregar en qualsevol d’aquestes sales del circuit. En cada galeria es posarà un segell, i quan el passaport estigui complet s’haurà d’entregar, sempre abans del 5 de juny. Cinc dies més tard, el dia 10, es farà un sorteig de dues obres d’art entre totes les persones que hagin entregat el passaport.

Per a Josep Botey, de la galeria AB, aquesta iniciativa és una primera pedra. “És important que ens hàgim sabut unir per tirar el projecte endavant, amb presència a les xarxes socials per arribar no només a la gent de Granollers i la comarca, sinó a la de fora”. De moment, són aquests cinc espais, però estan oberts al creixement. “A tots ens interessa que la gent entri a les galeries, però més enllà d’això volem fer pedagogia, perquè creiem molt en l’art. I si amb això aconseguim crear nous hàbits, doncs molt millor”, va dir Cristina Requena.

“ENCARA HI HA MOLTA POR D’ANAR A UNA GALERIA”

Màrius Gómez assegura que avui dia costa molt que algú vagi expressament a una galeria. “Hi ha molta por d’entrar a una sala d’art, i això té molt a veure amb l’educació. Si no fas que un nano petit entri en una galeria d’art com una cosa normal, tampoc ho farà quan sigui gran”. A més, diu Gómez, s’hi ha d’afegir el fet que, a causa de la conjuntura econòmica actual, aquell col·leccionista petit i proper al qual li agradava tenir una peça a casa, ara s’està aguantant una mica de fer aquests passos. “Això fa que el mercat avui dia estigui molt parat i que, igual que passa en altres sectors, necessitem reinventar-nos amb iniciatives com aquesta”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 124 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't