Dues botigues de Sant Feliu, reconegudes per la seva trajectòria

Dos establiments de Sant Feliu de Codines, la carnisseria i cansaladeria Can Valentí i Josep Bosch Pastisseria, han estat reconeguts enguany per la Generalitat per la seva trajectòria de més de 100 anys amb activitat ininterrompuda i un servei de qualitat.

El 9 Nou
17/05/2014

La pastisseria de Josep Bosch ha superat abastament els 100 anys i ja ha arribat als 144. En aquest període de temps l’establiment ha passat de ser pastisseria-comestibles, a pastissera-degustació, i a canviar de família després de tres generacions al capdavant del negoci.

La botiga va ser fundada el 1870 per Felip Ribas, de Sant Feliu, casat amb Teresa Castellet, de Sentmenat. La segona generació va ser la formada per Francisca Ribas i el seu marit Magí Plana, que va anar a fer d’aprenent a la pastisseria i ja s’hi va quedar, segons explica l’actual responsable del negoci, Josep Bosch. La tercera generació va arribar amb la filla del matrimoni, Maria Planas, que es va casar amb Modest Serra, que també feia d’aprenent a la botiga.

Ells van portar el negoci fins al 2000, en què el van traspassar a Josep Bosch i Conxita Alier, que van convertir l’establiment en una pastisseria amb un petit espai per fer-hi degustacions. “I sembla que el negoci tindrà continuïtat”, afirma Bosch, satisfet que el seu fill Oriol ja estigui treballant al seu costat després d’haver estudiat a Barcelona.

TRES GENERACIONS A CAN VALENTÍ

La data de fundació de la carnisseria Can Valentí no és tan clara, però la família calcula que va obrir pels volts de l’any 1900. L’establiment el va obrir Valentí Lloberas Sunyer, l’avi de Francesc Garriga Lloberas, que actualment porta la botiga juntament amb la seva dona, Montserrat Pons. “La va obrir quan era molt jove. Li agradava molt el bestiar i criava molts xais, per això va començar a vendre la seva carn però també vedella, porc, pollastre, conills…”, explica Pons.

Valentí Lloberas va passar el relleu a la seva filla Maria Teresa, que quan es va casar el va portar amb el seu marit, Francesc Garriga, que també era carnisser i que, amb 92 anys, encara és viu. Cap a mitjans dels 80 es va encarregar del negoci el seu fill Francesc i la seva dona. Ells són la tercera generació i, potser, l’última. “Els nostres fills ja estan treballant en altres feines. De moment, per tant, em sembla que serem els últims”, preveu Montserrat Pons, que remarca el canvis que han hagut de fer en els darrers anys: “Abans només es venien botifarres, costelles…. En canvi amb el temps hem hagut d’ampliar l’oferta amb molts menjars preparats, per exemple”, comenta Pons.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't