Santi Santamaria ha mantingut les set estrelles Michelin que té repartides en quatre restaurants diferents, segons l’anunci que va fer públic aquest dimecres al vespre la prestigiosa guia francesa en la festa celebrada a Madrid per celebrar el seu centenari. L’altre cuiner vallesà estrellat, Fermí Puig, també ha mantingut l’única estrella que té al restaurant Drolma, emplaçat a l’Hotel Majèstic del Passeig de Gràcia de Barcelona.
El xef de Sant Celoni, per la seva banda, conserva les tres estrelles de Can Fabes (Sant Celoni), les dues del Santceloni (Madrid), la del restaurant Evo (l’Hospitalet de Llobregat) i la del restaurant Tierra, situat a l’Hotel Valdepalacios, al municipi toledà de Torrico. Santamaria va aconseguir aquesta última estrella en l’edició de l’any passat, i el va convertir en el xef més guardonat de l’Estat espanyol. Enguany, però, ja ha deixat de ser-ho i està empatat amb Ferran Adrià. Santamaria va ser, precisament, un dels cuiners que va elaborar el sopar de la festa, al costat de Sergi Arola i Paco Roncero.
Des de fa un any, Santi Santamaria també té un restaurant a Dubai, l’Ossiano, i de cara a l’any que ve té previst obrir-ne un altre, Santi, al complex de luxe Marina Bay Sands a Singapur. La primera estrella, per Can Fabes, la va obtenir el 1987. En aquesta edició, la Guia Michelin ha concedit la tercera estrella a El Celler de Can Roca de Girona, i la segona a restaurants com Les Cols, a Olot, o Lasarte, a Barcelona.
{{ comment.text }}