El Forn Prat de Mollet, finalista al concurs de millor coca dolça

El Forn i Pastisseria Prat de Mollet és un dels finalistes del concurs que busca la millor coca de Catalunya, impulsat pel programa de ràdio La Tribu de Catalunya Ràdio juntament amb el diari Ara.


El 9 Nou
28/05/2016

L’establiment molletà ha quedat entre els 100 finalistes, dels 600 presentats, amb la seva tradicional coca de forner. El concurs estableix dues guanyadores. La primera serà aquella que rebi més vots populars a través de la pàgina web http://interactius.ara.cat/coques/, i la segona aquella que decidirà un jurat presidit pel cuiner Nandu Jubany, en un acte en directe el 9 de juny.

Can Prat elabora la seva coca de forner gairebé des del dia que va obrir, ara fa 64 anys. La fórmula ha passat de pares a fills i actualment encara l’elaboren com ho han fet sempre. “És una coca de massa tova, fruit d’uns processos de fermentació i de reposos molt llargs”, explica Ivette Prat, pertanyent a la tercera generació de la família de forners i pastissers. “A més, s’enforma directament amb pala al forn de sola”, afegeix. La coca és allargada, d’una mida d’un metres, i fa un pam i mig d’ample. A sobre hi porta pinyons i sucre, i té un color torrat.

L’actual forn i pastisseria Prat és fruit d’una trajectòria que va començar el 1952 de la mà de Josep Prat i Pilar Cercós, pares dels actuals propietaris de la fleca. Aquell any, van comprar l’antic forn de Can Sabrià, situat al carrer Gaietà Ventalló múmero 7-9, el qual constava ja en el registre de l’Ajuntament de Mollet com a forn des del 1886. Mentre la Pilar atenia els clients, en Josep s’encarregava de l’elaboració.

A pesar de patir les conseqüències de la postguerra, va anar perfeccionant la tècnica fins al punt de millorar un producte ja existent tot reconstruint la fórmula i fent que la coca de forner es convertís en el dolç per excel·lència de la fleca fins a l’actualitat.

Més endavant, i amb l’ajut dels dos fills, va anar ampliant el negoci. El 1969 van traslladar l’obrador a l’avinguda Calderó 48, on encara és. Anys més tard, el germà petit va donar un gir al negoci i va introduir la pastisseria, sense abandonar mai la filosofia artesana de la casa.
Actualment, tenen sis establiments a Mollet, situats a Roger de Llúria, plaça Major, barri de Can Borrell, Gaietà Ventalló, Mercat Municipal i avinguda Calderó.

Al llarg d’aquests anys han rebut diversos reconeixements, com l’IGP (Indicació Geogràfica Protegida) pel seu pa de pagès català; els reconeixements de mestre artesà a Ramon Prat i a Josep Prat, o el d’establiment centenari a la botiga del carrer Gaietà Ventalló, on anteriorment hi havia hagut el forn de Can Sabrià.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 58 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't