Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El Forn Prat de Mollet, finalista al concurs de millor coca dolça

El Forn i Pastisseria Prat de Mollet és un dels finalistes del concurs que busca la millor coca de Catalunya, impulsat pel programa de ràdio La Tribu de Catalunya Ràdio juntament amb el diari Ara.

  • El 9 Nou
  • 28/05/2016 | 7:00
  • 0

L’establiment molletà ha quedat entre els 100 finalistes, dels 600 presentats, amb la seva tradicional coca de forner. El concurs estableix dues guanyadores. La primera serà aquella que rebi més vots populars a través de la pàgina web http://interactius.ara.cat/coques/, i la segona aquella que decidirà un jurat presidit pel cuiner Nandu Jubany, en un acte en directe el 9 de juny.

Can Prat elabora la seva coca de forner gaireb√© des del dia que va obrir, ara fa 64 anys. La f√≥rmula ha passat de pares a fills i actualment encara l‚Äôelaboren com ho han fet sempre. ‚Äú√Čs una coca de massa tova, fruit d‚Äôuns processos de fermentaci√≥ i de reposos molt llargs‚ÄĚ, explica Ivette Prat, pertanyent a la tercera generaci√≥ de la fam√≠lia de forners i pastissers. ‚ÄúA m√©s, s‚Äôenforma directament amb pala al forn de sola‚ÄĚ, afegeix. La coca √©s allargada, d‚Äôuna mida d‚Äôun metres, i fa un pam i mig d‚Äôample. A sobre hi porta pinyons i sucre, i t√© un color torrat.

L‚Äôactual forn i pastisseria Prat √©s fruit d‚Äôuna traject√≤ria que va comen√ßar el 1952 de la m√† de Josep Prat i Pilar Cerc√≥s, pares dels actuals propietaris de la fleca. Aquell any, van comprar l‚Äôantic forn de Can Sabri√†, situat al carrer Gaiet√† Ventall√≥ m√ļmero 7-9, el qual constava ja en el registre de l‚ÄôAjuntament de Mollet com a forn des del 1886. Mentre la Pilar atenia els clients, en Josep s‚Äôencarregava de l‚Äôelaboraci√≥.

A pesar de patir les conseq√ľ√®ncies de la postguerra, va anar perfeccionant la t√®cnica fins al punt de millorar un producte ja existent tot reconstruint la f√≥rmula i fent que la coca de forner es convert√≠s en el dol√ß per excel¬∑l√®ncia de la fleca fins a l‚Äôactualitat.

Més endavant, i amb l’ajut dels dos fills, va anar ampliant el negoci. El 1969 van traslladar l’obrador a l’avinguda Calderó 48, on encara és. Anys més tard, el germà petit va donar un gir al negoci i va introduir la pastisseria, sense abandonar mai la filosofia artesana de la casa.
Actualment, tenen sis establiments a Mollet, situats a Roger de Ll√ļria, pla√ßa Major, barri de Can Borrell, Gaiet√† Ventall√≥, Mercat Municipal i avinguda Calder√≥.

Al llarg d’aquests anys han rebut diversos reconeixements, com l’IGP (Indicació Geogràfica Protegida) pel seu pa de pagès català; els reconeixements de mestre artesà a Ramon Prat i a Josep Prat, o el d’establiment centenari a la botiga del carrer Gaietà Ventalló, on anteriorment hi havia hagut el forn de Can Sabrià.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.