Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

“El Gato Verde és un projecte que va molt més enllà del que es veu”

Clàudia Mera, de les Franqueses, Facundo Taibi i Héctor Prat van ser els guanyadors de la beca que atorga Cineastes de Granollers, juntament amb VOTV, Granollers Audiovisual, SL, i Arxiu Municipal de Granollers amb una proposta documental sobre el restaurant El Gato Verde.


Com veuen el premi després d’uns dies d’haver rebut la beca?
Estem molt il·lusionats pel projecte i per posar-lo en marxa. Fins ara només teníem la idea i ara ja és posar-ho tot en marxa perquè es faci realitat. Hem començat a planificar-ho per donar-li forma i per organitzar-ho. Tenim temps fins a finals de setembre.

A més de vostè, a l’equip hi ha dues persones més. És un treball de grup?
Amb l’Héctor Prat havíem estudiat junts Audiovisuals a la Pompeu Fabra i ja havíem fet coses junts. I després vam pensar en Facundo Taibi, que és especialista en antropologia visual en temes documentals.

Per què van triar com a tema el restaurant El Gato Verde?
Jo sóc de Bellavista, a les Franqueses, i m’ho van recomanar molt. I quan hi vaig anar ho vaig trobar tot molt interessant, molt agradable per anar a sopar i, en definitiva, un lloc molt especial. Hi ha molts elements: els nois que hi treballen per aprendre, els pares que estan a l’atur i que també hi col·laboren…

Tot un projecte global…
El Gato Verde és un projecte que va molt més enllà del que es veu a la superfície. I ho vam trobar molt interessant en si mateix i també perquè la gent conegués el lloc i l’experiència d’anar-hi a menjar.

Però tenien altres idees al cap que finalment van descartar?
Aquesta va ser la primera, i com que la vam trobar molt potent ja ens vam decantar de seguida per aquí. I tot i que no havíem pensat que havia de ser un projecte solidari, ja ens va anar bé El Gato Verde, perquè de seguida vam veure que li podríem treure suc tant per la història en si com en l’aspecte audiovisual.

Què és el que més els va captivar?
La gent que hi treballa tant davant com darrere. I de seguida sents com una relació especial perquè tenen un tracte molt personal.

Ara el documental ja va prenent forma… En quina fase estan?
Ara fem la preproducció per desenvolupar totes les idees, després farem l’estudi dels diferents espais, com per exemple la bugaderia, l’hort, la cuina, la zona de formació i el restaurant. Primer de tot cal conèixer els espais i la gent que s’hi mou, i després decidir cap on podem tirar.

Tenen experiència en documentals?
L’Héctor és productor i realitzador des de fa temps i ja ha treballat en ficció. I jo treballo en producció. Vaig estar en una empresa de cinema i ara estic a Compacto, que va guanyar un premi Gaudí amb El camino más largo para volver a casa. I estic en la part de distribució.

Vostè va acabar la carrera ara fa tres anys i ja té feina. És difícil obrir-se camí en aquest camp?
Jo he tingut força sort perquè m’ho he treballat i he trucat a moltes portes. A la carrera fas molta història del cinema i crítica però molt poc de saber com es fa una pel·lícula. A la facultat m’ho vaig passar molt bé, però claus per fer un rodatge no ens en van donar gens. Has de ser tu mateix el que et vagis obrint camí.

Els joves teniu una altra manera de fer productes audiovisuals?
Crec que ara la gent jove insisteix molt en la imatge i abans era molt important el contingut. Ara es procura cridar l’atenció de l’espectador pels ulls. Una estètica preciosa perquè t’hi enganxis.

Anirà al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) que es fa aquest dimecres a Roca Umbert?
No sé si podré anar-hi, però li he de dir que la meva primera feina la vaig trobar per haver assistit a un MAC. Vaig assistir a una masterclass del que després va ser el meu cap. Hi vaig parlar acabada la conferència i al cap d’uns dies em van trucar.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.