El MACBA ja disposarà del Fons Benito el mes que ve

El treball que el Museu de Granollers està fent per la recuperació, conservació i difusió del fons de l’artista Jordi Benito (Granollers, 1981-Barcelona, 2008) afronta una nova etapa a partir del mes que ve.

El 9 Nou
05/02/2016

Diumenge s’ha tancat l’exposició “Jordi Benito. Idees com a imatges/Documents com a obres d’art”, dissenyada a partir del fons documental que la família va donar a l’Ajuntament i que s’ha pogut veure a l’equipament granollerí des de finals de març de l’any passat. Serà a partir d’aquest moment que es farà efectiva la custòdia durant 25 anys d’aquest fons documental per part del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA, segons el comodat que ja es va signar al març entre aquesta institució barcelonina i l’Ajuntament de Granollers.

Segons ha explicat Maria Permanyer, conservadora del Museu de Granollers, aquesta setmana desmunten l’exposició perquè des del MACBA puguin emportar-se, no les obres, que continuaran al fons del Museu, sinó tota la documentació (negatius fotogràfics, positius, llibretes, projectes i edicions inèdites…). “Ells s’encarregaran de netejar un altre cop tots els documents per col·locar-los en carpetes de paper neutre, cosa que nosaltres no teníem”, ha comentat. En els propers tres mesos, Permanyer calcula que ja estarà disponible la base de dades i ja es podrà consultar on line. “En el moment que ja estigui a la xarxa, des del Museu i l’Ajuntament ja hi tindrem un enllaç directe per poder facilitar l’accés a tothom”.

MÉS DONACIONS EN ELS DARRERS DIES

En les darreres setmanes, ha explicat Permanyer, el Museu ha rebut algunes donacions concretes de material de Jordi Benito per part de particulars, que també s’afegiran al fons que custodiarà el MACBA. “Nosaltres sempre estem oberts a qualsevol tipus de donació. Si alguna persona té documentació referent a l’artista, ens la pot portar”, ha comentat.

Entre el material donat hi ha les imatges fetes per un fotògraf de l’exposició de neons que Benito va fer a Cadaqués, digitalitzades i amb resolució, igual que les quatre que ha donat Pere Cornellas.
També ha arribat una carpeta d’una exposició que va fer a la galeria Montcada de Barcelona, una fulla de contactes d’un altre projecte a Banyoles, o una carpeta sobre la intervenció al carrer Provença de Barcelona. “Excepte la carpeta, tot està digitalitzat. Són documents importants que ens ajuden a traçar la trajectòria de Benito”.

Entre aquestes donacions, Permanyer destaca un opi, un cartell de les festes de la Mercè de Barcelona del 2000. “Fa il·lusió perquè és una obra gràfica, és un material, i que es quedarà al Museu”. També es quedarà a l’equipament granollerí un neó que havia format part d’una caixa de Roca Umbert que havia format part de l’estand de la Fira de l’Ascensió.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't