El Montseny més intimista en un documental

Amb el títol Món Montseny, la productora Ananta Coop i la directora Marta Pueche estan preparant un documental “sobre persones que han renunciat a la contenció de les ciutats i que viuen prop de la naturalesa”.

El 9 Nou
03/05/2014

El treball es presenta com un retrat de persones que viuen fora de les estructures i els patrons socials, amb vides nòmades, valentes i intenses, fidels a elles mateixes, i marcades pel treball vocacional, la disciplina, l’esforç i el fort compromís. La setmana que ve començarà una campanya de micromecenatge a Verkami per poder enllestir tot el projecte, que va començar el setembre de l’any passat.

Els seus protagonistes són persones reals que viuen en els paratges naturals del Montseny. El documental està format per entrevistes fetes a persones com Jordi Suris, un home que abans vivia a Barcelona i que un dia va decidir deixar-ho tot per anar a viure al bosc, estant al ras, amb l’única intenció de connectar-se amb la saviesa de la natura i, adquirint, segons ell, la confiança que li feia falta en viure anteriorment “en el tenir” i no “en el ser”.

Totes les entrevistes han estat gravades en espais naturals del Parc Natural, on viuen els protagonistes. Molts d’ells expliquen la seva vida, i hi marquen com a part essencial el lloc on viuen. Així, parlen del Montseny com el paratge que els va enamorar i els va convidar a quedar-se, i atorguen a la zona força, energia i una màgia especial. Joan Danés, un tècnic de so que abans vivia a Barcelona i la Costa brava, i que ara viu a Santa Fe, comenta que “la natura acaba acceptant-te tal com ets, no hi ha judicis ni preguntes…”. Un altre protagonista, Pau Nieto, diu que les persones que viuen al Montseny són protagonistes de la vida, i no mers espectadors.

No és casual, diuen els promotors, que al Montseny hi hagi una comunitat important de professionals lliures (ceramistes, artistes de circ, músics, terapeutes…) però també gent que porta vides senzilles i que van ser cridats per la inspiració que transmet al paratge.

Per tant, el documental pretén explicar un món desconegut dins de la zona del Montseny, relatant paisatges interiors, “naturals” i “humans”, que ensenyen el Montseny més intimista. Servirà per endinsar l’espectador en la vida, la cultura i els costums de diferents persones i col·lectius que construeixen el seu estil de vida al marge de l’establert en un lloc tan proper com és el Montseny. “Aquestes històries ens ajudaran a difondre diverses formes de vida possibles; visió molt important en el context de crisi econòmica, de valors i de creences vigent en la societat actual”.

Segons ha explicat la directora, que viu a Santa Margarida, no es tracta del típic documental, amb entrevistes de format clàssic, “sinó que hi ha una narració de poesia visual”. Segurament, el documental inclourà finalment entrevistes a una vintena de persones. “També ens agradaria parlar de l’ecoseny i l’ecoxarxa, de les persones que han impulsat aquesta primera moneda social”, comenta Pueche.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't