El Rebost d’en Portet de Granollers tanca la botiga després de 26 anys

La botiga de queviures El Rebost d’en Portet, situada a la plaça Folch i Torres de Granollers, va tancar les portes fa uns dies, 26 anys després de la seva obertura.

El 9 Nou
24/01/2013

El negoci familiar, però, continuarà amb la parada situada al mercat de Sant Carles, oberta des de fa 44 anys; amb l’empresa de distribució de bacallà i altres productes de qualitat i amb l’empresa Caseus Afinadors d’afinació de formatges, en funcionament des de fa cinc anys.

“Ja feia temps que l’empresa anava cap a una altra direcció. El volum més gran de feina el porta la xarxa de distribució, i no la botiga. Aquesta representava una part petita del negoci, i si la volíem continuar, havíem de renovar-la perquè s’havia envellit molt. Al final vam decidir tancar i centrar-nos exclusivament en la resta del negoci”, explica Francesc Portet, que representa la tercera generació al capdavant d’El Rebost d’en Portet.

El tancament, afegeix, també es podria incloure en el context general de canvi de model en el comerç tradicional i “que porta moltes botigues familiars a abocar-se al precipici”.

GAIREBÉ TOTS ELS PRODUCTES A LA PARADA DEL MERCAT

A la parada del mercat de Sant Carles s’hi podrà trobar gairebé el 70% de tots els productes que venien a la botiga. El tancament del local de la plaça Folch i Torres, ha explicat Portet, només representa deixar de servir els productes de xarcuteria i els formatges. “Si bé, de xarcuters ho érem poc, els formatges sí que tenien molt pes en tota la botiga. Ja fa dies que estem intentant buscar algun botiguer de Granollers interessat en aquests formatges, però no és fàcil. Tenen un perfil complicat, donen feina i s’han de saber treballar”, comenta el responsable de l’empresa.

A partir d’ara, per tant, El Rebost d’en Portet se centrarà totalment en la xarxa de distribució, bàsicament de bacallà, però també d’altres productes de qualitat dels quals tenen l’exclusivitat, i en l’empresa Caseus d’afinació i distribució de formatges artesans catalans. En els darrers temps, la xarxa de distribució de bacallà s’ha ampliat a gairebé totes les comarques de Barcelona i Girona, i ha aconseguit ser present als establiments més importants de l’alta gastronomia catalana.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 463 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't