Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El Teatre Auditori de Llinars, finalista als premis FAD

El Teatre Auditori de Llinars, obra de l’arquitecte portuguès Álvaro Siza, és una de les 21 obres finalistes dels premis FAD que atorga l’associació del Foment de les Arts i del Disseny.

  • El 9 Nou
  • 07/05/2016 | 7:00
  • 0

El jurat ha valorat “l’extraordinària integració en el paisatge d’una dotació cultural tradicionalment urbana i amb grans exigències dimensionals, respectant i dialogant visualment amb la zona boscosa protegida”. El teatre es va inaugurar el febrer de l’any passat.

A més de l’obra de Siza a Llinars, entre els 10 finalistes en l’apartat d’arquitectura figuren el Mercat Municipals d’Abrantes, a Portugal; l’edifici de recepció del conjunt monumental del jaciment arqueològic d’Empúries (l’Alt Empordà); l’Escola dels Encants de Barcelona; el centre d’art contemporani Aquipélago de les Illes Açores o Can Jordi i n’Àfrica, de Montuïri, a Mallorca.

Les obres del Teatre Auditori de Llinars van estar aturades durant quatre mesos pels problemes que hi va haver amb la primera empresa constructora que se’n va fer càrrec, Construcciones San José. Construccions Deumal, de Cardedeu i Certis Obres i Serveis, dels Hostalets de Balenyà (Osona) van guanyar la segona adjudicació.

L’equipament té una sala amb una aforament per a prop de 300 persones a més de diverses sales polivalents, dos bucs d’assaig, camerinos i magatzems. Una part del mobiliari ha estat dissenyat en exclusivitat pel mateix arquitecte. L’edifici es caracteritza per estar construït sense columnes a partir de murs i lloses de formigó que permeten grans espais. Tots els elements d’il·luminació i climatització estan amagats pel disseny arquitectònic.

Tot i que des de l’exterior sembla un edifici opac, l’autor va aconseguir que tots els espais tinguin llum de dia amb grans obertures que permeten veure els arbres que els envolten. Tot l’espai es pot compartimentar de manera que se’n pot utilitzar una part sense haver de fer servir tot l’equipament amb el consegüent estalvi energètic i, a més, amb entrades independents.

La construcció va tenir un pressupost d’uns cinc milions d’euros.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.