Caparrós s’ha emportat aquest premi amb un aperitiu d’anxova, amb tomàquet dolç, pinyons, alfàbrega i ceba de Figueres envinagrada. Cadascun dels participants havia de presentar una recepta de qualsevol tipus de plat amb algun producte amb caràcter català com les gambes de Palamós, la ceba de Figueres, la pera de Lleida, els calçots de Valls, la maduixa del Maresme o la carxofa del Prat.
La recepta de la veïna de la Garriga va quedar entre les 10 finalistes, i després van ser els germans Roca els que van escollir la guanyadora. “És tot un honor i un orgull per mi que uns senyors com aquests, que són els millors del món, hagin triat el meu plat”, explica Caparrós, que va tenir com a premi un àpat a El Celler de Can Roca, on va poder parlar i compartir una estona amb els tres germans. A més, va rebre un lot de llibres de cuina de Joan Roca, Adam Martín i Ada Parellada.
La recepta presentada per Caparrós es va imposar a altres com bacallà amb arròs i calçots, púding de pera i mel, tàrtar de maduixa del Maresme i gamba de Palamós, o carxofes farcides de gambes i pinetells.
El concurs era una de les iniciatives impulsades conjuntament per BBVA, CX i El Celler de Can Roca per potenciar la gastronomia catalana, amb les recomanacions fetes pels germans Roca dels ingredients amb caràcter català que no poden faltar en una cuina el 2016. Amb aquests productes han il·lustrat un calendari i també van fer un concurs a Twitter per suggerir plats que incloguessin aquests ingredients.
LA CUINA, COM A PROFESSIÓ
El premi obtingut per Maria Àngels Caparrós li ha coincidit amb la posada en marxa d’un negoci de càtering amb seu a la Garriga. “Tot just ara estic començant el negoci, adreçat bàsicament a empreses i particulars”, explica. Caparrós reconeix que no s’havia plantejat mai dedicar-se a la cuina professionalment, fins fa uns quatre o cinc anys, “potser per la crisi dels 40” i després d’haver treballat sempre en el camp empresarial. “Em vaig aturar, vaig pensar que aquesta era la meva passió i que volia provar-ho, perquè sé que si no ho provo no em moriré tranquil·la”, comenta.
Per això va anar a estudiar a l’escola d’hostaleria Hoffman de Barcelona, i va treballar esporàdicament en alguns restaurants per fer les pràctiques. “Sempre m’havia agradat molt la cuina però mai havia estudiat res”, confessa Caparrós. Als 12 anys, per circumstàncies de la vida, ja va començar a cuinar, però des de ben petita ja li agradava. “La meva àvia Àngels era una gran cuinera, i jo sempre em passava hores i hores mirant-la com cuinava. A partir d’aquí ja vaig començar a fer les meves primeres receptes”, explica.
{{ comment.text }}