Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers conservarà a la vista la torre rodona medieval de la plaça Maluquer i Salvador

La torre descoberta durant les obres de reforma del centre a la Plaça Maluquer i Salvador de Granollers es mantindrà a la vista. El projecte presentat inclou una protecció amb baranes de vidre i una plataforma de basalt. La torre es considera una part destacada del tramat medieval de la ciutat.

  • El 9 Nou
  • 19/02/2010 | 20:04

La torre rodona d’origen medieval descoberta fa uns mesos a la plaça Maluquer i Salvador de Granollers es conservarà a la vista amb un sistema de protecció adequat que queda recollit en el projecte executiu que aquests dies s’està acabant de tancar. Des de la seva aparició, la voluntat de l’Ajuntament i del Museu de Granollers ha estat mantenir a la vista el nou element arqueològic i posar-lo en valor, com a part destacada del tramat urbà medieval.

El sistema pel qual finalment ha optat l’Ajuntament de Granollers preveu la instal·lació d’una estructura en forma de bolet, que sortirà de dins la torre i culminarà amb una superfície recoberta amb un paviment de pedra de basalt negra, la mateixa que hi ha en diferents zones de la ciutat per marcar el recorregut de l’antiga muralla medieval. Aquest paviment serà com una plataforma elevada –a uns 20 centímetres sobre la superfície superior de la torre–, i estarà envoltada d’una barana de vidre en tot el seu perímetre, segons ha explicat el regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps. “Les persones que, per exemple, vinguin des de la biblioteca podran accedir directament sobre aquesta superfície, caminar sobre el paviment i observar la part inferior”, ha explicat Camps. Ara bé, els vianants que vinguin de la Caixa o de la Fonda Europa, per exemple, es trobaran amb una altra barana de vidre que funcionarà com a tanca protectora i que permetrà contemplar la torre des d’una altra perspectiva.

Les dues baranes seran de vidre i amb unes varetes molt primes “per provocar el menor impacte visual possible i oferir la màxima transparència per ressaltar la torre”, segons ha explicat el regidor.

El projecte es va encarregar als mateixos directors de l’obra de la carretera, amb l’únic requisit de poder veure la torre in situ. El projecte s’està tancant, però queda pendent l’import, el seu finançament i les dates d’execució. “Preveiem portar-lo a terme al llarg d’aquest any en el decurs de les obres”, assegura Camps. El projecte ja s’ha presentat als veïns de la zona, que ja hi han donat el seu vistiplau, segons ha comentat el regidor.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.