Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Guia Michelin distingeix quatre restaurants de la comarca com a Bib Gourmand

Es poden guanyar una, dues o fins a tres estrelles Michelin. O es pot ser restaurant Bib Gourmand, la distinció que dóna la mateixa Guia Michelin als locals que ofereixen una cuina de qualitat a uns preus relativament assequibles.

  • El 9 Nou
  • 13/09/2016 | 7:00
  • 0

La Fonda Europa, de Granollers; Mirko Carturan, de Caldes; Can Poal, de Vallromanes, i Lucerón de Montornès, són els quatre restaurants del Vallès Oriental que han aconseguit el reconeixement gastronòmic previ a les estrelles.

Amb aquest mèrit, poden afirmar que els menús de què disposen són els que tenen la relació qualitat-preu més òptima del Vallès Oriental, segons la Guia Michelin del 2016, que ja els inclou a les seves pàgines al costat del ninot vermell de la prestigiosa empresa francesa, la icona que els identifica com a restaurants Bib Gourmand: un homenatge que tots valoren més que el que suposaria una estrella. A diferència de les estrelles, els Bib Gourmand se centren més en el balanç entre el cost dels plats i la bona cuina que en la creativitat i originalitat del cuiner. Són premis als restaurants que disposen d’una cuina de qualitat amb menús complets que inclouen un entrant, plat principal, postres i copa de vi per un màxim de 35 euros.

“La diferència entre el Bib Gourmand i l’estrella és que a nosaltres ens premien no només la qualitat sinó també els preus”, afirmava Mirko Carturan, cuiner i fundador del restaurant de Caldes. “El Bib Gourmand és una bona idea, perquè tots els locals que tenen estrella suposen un mínim de 200 euros per persona, i això, la majoria de la gent no s’ho pot permetre ara mateix”, assenyalava Ramon Perallada, propietari de la Fonda Europa.

Els Bib Gourmand existeixen des de fa dècades, però aquest any ha estat el primer cop que s’ha organitzat un acte per retre homenatge als premiats. Representants dels locals de la comarca van assistir aquest divendres a la tarda al lliurament dels premis. Excepte els propietaris de Can Poal, que estaven fora de vacances la setmana de l’esdeveniment, amos, cuiners i directors dels restaurants vallesans van ser presents al Museu Marítim de Barcelona, en el marc de la Food Explorers Tast Barcelona, la iniciativa gastronòmica que substitueix la Fira de la Tapa i que es va celebrar del dijous al diumenge de la setmana passada. A cada premiat se’l va obsequiar amb la jaqueta de cuiner amb el logo del ninot de Michelin imprès.

A LA GUIA DES DE 2013

“Va ser molt emocionant. Vam arribar d’hora, així que estàvem a primera fila, davant de l’escenari”, explicava Maria Àngels Lucerón, propietària del restaurant de Montornès i filla del fundador. Hi van anar una quarantena de representants dels locals catalans Bib Gourmand d’aquest any. A Catalunya, la llista de privilegiats consta de 49 restaurants. Per Lucerón era el primer cop que els homenatjaven públicament, però la categoria de Bib Gourmand ja la lluïa des del 2015.

Mirko Carturan i Can Poal, però, són els dos restaurants de la comarca amb més anys mantenint la distinció de Michelin. Els dos establiments ja van ser seleccionats en la Guia del 2013 i ho han continuat sent fins ara. Parellada també llueix la icona del ninot vermell des de fa prop d’una dècada, però pel restaurant que té a Barcelona, l’anomenat Senyor Parellada.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.