Els dubtes venen en ser la primera vegada que el prestigiós establiment arriba a aquesta cita gastronòmica sense el seu xef, Santi Santamaria, mort de forma sobtada el febrer passat. Santamaria va ser el primer cuiner català a tenir tres estrelles Michelin.
La seva filla Regina, actual directora de l’establiment, creu que la setmana que ve pot passar de tot. “Sempre es diu que la tercera estrella pertany al cuiner, per tant seria raonable que no ens atorguessin la tercera estrella Michelin, perquè aquestes no es mantenen, s’han de guanyar cada any”, comenta Santamaria. “Però si això arriba a passar, nosaltres l’endemà continuarem obrint amb les mateixes ganes de treballar i amb molta il·lusió per tirar endavant el nou projecte. Lluitarem per demostrar que ens la tornem a merèixer”, afegeix la directora de l’establiment.
I si els la concedeixen assegura que treballaran encara més fort per demostrar que la casa s’ho continua mereixent. “Som conscients que la podem perdre, però també tenim molt clar que les nostres principals estrelles són els clients. Volem que quan vinguin a casa nostra gaudeixin i els puguem donar el millor servei possible. Si passa, continuarem amb la nostra filosofia i el mateix objectiu de sempre de satisfer el client”.
El mateix opina el xef del restaurant celoní, Xavier Pellicer. “Si no ens la donen no canviarem el xip. Seguirem treballant igual”. Tot i que quan ell va marxar de l’Àbac per anar a Can Fabes, el restaurant de Barcelona va perdre una de les seves dues estrelles, Pellicer opina que no sempre ha de passar això, i que hi ha hagut casos a França en què es van mantenir les estrelles després d’haver marxat el xef.
{{ comment.text }}