L’art mural arriba a l’escola Ferrer i Guàrdia amb l’artista Sixe Paredes

La tercera intervenció artística mural del projecte Murs que parlen, de Granollers, ha implicat diversos serveis municipals, veïns i alumnes de l’escola Ferrer i Guàrdia, sota l’aixopluc de l’artista Sixe Paredes, de Badalona.

El 9 Nou
29/02/2016

L’actuació es farà a partir del 4 d’abril en una paret blanca de 500 metres quadrats d’una comunitat de veïns que queda exposada al carrer, a tocar de l’escola Ferrer i Guàrdia, amb l’objectiu de donar-li vida a partir de l’art. Aquesta nova proposta muralista s’afegeix a la que va fer el 2014 l’artista Aryz de Cardedeu en una paret mitgera del carrer Roger de Flor, i a la que va fer el granollerí Pau Farell als jardins de Can Guitart amb infants del Centre Obert de Ponent, de l’escola Ponent i de diferents veïns.

En aquesta ocasió, els escolars participants en el projecte són 24 alumnes de sisè de Primària del Ferrer i Guàrdia. La setmana passada van tenir una primera trobada amb Paredes, del qual van poder conèixer i descobrir molta més informació personalment que la que podien trobar a internet, segons va explicar Camèlia Nicula, una de les alumnes participants en el projecte, en l’acte de presentació que es va fer dimecres a l’escola i que va tenir Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la Unesco, com a espectador.
Aquest mateix dia van tenir la segona trobada per posar en comú diverses idees pensades pels alumnes. “Veient les obres que ha fet, nosaltres volem un mur amb molts colors i que sigui molt abstracte, per poder veure una cosa diferent cada dia que sortim al pati”, va comentar Bernat Fusté, un altre alumne de sisè.
I així ho espera el mateix artista, molt content que una escola obri les seves aules per a aquest projecte. “El muralisme és molt important per als infants i la gent jove, perquè és una molt bona manera d’apropar-los l’art fora de les parets d’un museu. Jo crec que amb aquest projecte aprendrem mútuament uns dels altres”.

L’artista va assegurar que el seu mural, tal com volien els alumnes, seria molt abstracte. “Per què volem pintar la realitat que ja veiem amb els nostres ulls? En canvi, l’abstracció ens porta a veure diferents coses”, va dir.

Aquesta nova intervenció s’inclou dins el Pla de Paisatge de Granollers, relacionat amb l’entorn urbà, la qualitat de l’espai públic, l’urbanisme i les edificacions, actuant en façanes i espais lliures privats. “Volem transformar el paisatge per fer-lo més amable, a través de l’art i la creativitat”, va explicar Alba Barnusell, primera tinent d’alcalde.

L’alcalde, Josep Mayoral, va parlar de “construccions col·lectives” i va destacar el lligam d’aquest projecte artístic amb l’educació i amb una escola amb vocació cap a l’art.

En el projecte hi han intervingut diferents serveis i regidories de l’Ajuntament, com la d’Educació i la de Cultura, i té la col·laboració de les empreses Montana Colors i Plataformes Aèries. A més, VOTV fa un seguiment de tot el projecte per fer un documental.
L’equip educatiu de l’Espai d’Arts treballarà amb diversos col·lectius una sèrie d’accions relacionades amb l’art urbà i amb artistes vinculats a Roca Umbert, com Pau Farell, Ermisenda Soy o Nora Mugarza.

En l’acte d’inauguració, el 21 d’abril, hi participarà el veïnat de Primer de Maig i, en especial, la comunitat de veïns de la paret mitgera. També s’inaugurarà una exposició de Paredes a l’Espai d’Arts.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't