Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les receptes de Palou, a la xarxa

El projecte Passa’m la recepta, impulsat des de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers a través d’un grup de dones que participen des de fa anys en unes trobades culinàries de Palou, ja és a la xarxa.

  • El 9 Nou
  • 21/07/2014 | 10:00
  • 0

Fa uns dies es va presentar el blog amb l’objectiu de compartir receptes i informacions amb tota la gent que vulgui. En aquests moments ja s’hi poden consultar fins a 18 receptes, fruit de les trobades que fa el grup al Centre Cívic de Palou, amb títols com la cuina de colors, els pollastres de Palou, els dolços de Nadal o els pastissos de fruita. Algunes de les dones que hi ha al darrere d’aquest projecte són Rosa Dantí, Irene Feliu, Encarna Garcia, Maria Bouterin, Conxi Parrado, Assumpció Volart, Roser Blasco i Assumpció Fontcuberta.

L‚Äôorigen del grup es remunta a fa uns anys al Centre C√≠vic de Palou, on moltes d‚Äôaquestes dones s‚Äôhi reunien per fer diverses activitats. ‚ÄúEl tema de la cuina va anar sortint. Totes ten√≠em la d√®ria pels fogons i vam comen√ßar a comentar i explicar-nos receptes, d‚Äôaqu√≠ ve el nom del grup‚ÄĚ, recorda Roser Blasco. Una cosa que les unia era el seu inter√®s ‚Äúpels productes de proximitat i de casa, i per la cuina casolana, del dia a dia, la dels estofats, els rostits, els ofegats i les picades‚ÄĚ.

A partir d‚Äôaquest inter√®s com√ļ van n√©ixer unes trobades culin√†ries que es repetien tres o quatre vegades durant el curs. ‚ÄúAl principi ens trobem per plantejar el tema que tractarem. El curs passat, per exemple, van estar dedicades a la cuina amb productes de Palou, com les mongetes seques o els pollastres rossos‚ÄĚ, ha explicat Blasco, que remarca que les trobades no s√≥n cap classe de cuina. ‚ÄúUn parell de persones s√≥n les encarregades de cuinar les receptes que hem decidit pr√®viament, i totes les persones que hi assisteixen porten diferents receptes per explicar-les i compartir-les‚ÄĚ. Blasco remarca que les trobades s√≥n obertes a tothom i sempre s‚Äôintenta que siguin molt participatives.

Al final de cada trobada es fa un tast amb els plats cuinats, mentre que a la cloenda de cada curs conviden algun cuiner reconegut, que parla d‚Äôalgun tema concret. De moment ja hi han passat els granollerins Ramon i Ada Parellada, l‚Äô√†via Remei i Pere T√†pies, entre altres. ‚ÄúAix√≠ ens donen una visi√≥ m√©s professional i entesa‚ÄĚ, comenta la cuinera. L‚Äôactivitat al llarg del curs es completa amb diverses sortides, sempre relacionades amb la cuina.

Blasco opina que aquest bloc ser√† ‚Äúuna manera que quedin i no es perdin les receptes m√©s tradicionals‚ÄĚ.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.