Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les receptes de Palou, a la xarxa

El projecte Passa’m la recepta, impulsat des de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers a través d’un grup de dones que participen des de fa anys en unes trobades culinàries de Palou, ja és a la xarxa.

  • El 9 Nou
  • 21/07/2014 | 10:00

Fa uns dies es va presentar el blog amb l’objectiu de compartir receptes i informacions amb tota la gent que vulgui. En aquests moments ja s’hi poden consultar fins a 18 receptes, fruit de les trobades que fa el grup al Centre Cívic de Palou, amb títols com la cuina de colors, els pollastres de Palou, els dolços de Nadal o els pastissos de fruita. Algunes de les dones que hi ha al darrere d’aquest projecte són Rosa Dantí, Irene Feliu, Encarna Garcia, Maria Bouterin, Conxi Parrado, Assumpció Volart, Roser Blasco i Assumpció Fontcuberta.

L’origen del grup es remunta a fa uns anys al Centre Cívic de Palou, on moltes d’aquestes dones s’hi reunien per fer diverses activitats. “El tema de la cuina va anar sortint. Totes teníem la dèria pels fogons i vam començar a comentar i explicar-nos receptes, d’aquí ve el nom del grup”, recorda Roser Blasco. Una cosa que les unia era el seu interès “pels productes de proximitat i de casa, i per la cuina casolana, del dia a dia, la dels estofats, els rostits, els ofegats i les picades”.

A partir d’aquest interès comú van néixer unes trobades culinàries que es repetien tres o quatre vegades durant el curs. “Al principi ens trobem per plantejar el tema que tractarem. El curs passat, per exemple, van estar dedicades a la cuina amb productes de Palou, com les mongetes seques o els pollastres rossos”, ha explicat Blasco, que remarca que les trobades no són cap classe de cuina. “Un parell de persones són les encarregades de cuinar les receptes que hem decidit prèviament, i totes les persones que hi assisteixen porten diferents receptes per explicar-les i compartir-les”. Blasco remarca que les trobades són obertes a tothom i sempre s’intenta que siguin molt participatives.

Al final de cada trobada es fa un tast amb els plats cuinats, mentre que a la cloenda de cada curs conviden algun cuiner reconegut, que parla d’algun tema concret. De moment ja hi han passat els granollerins Ramon i Ada Parellada, l’àvia Remei i Pere Tàpies, entre altres. “Així ens donen una visió més professional i entesa”, comenta la cuinera. L’activitat al llarg del curs es completa amb diverses sortides, sempre relacionades amb la cuina.

Blasco opina que aquest bloc serà “una manera que quedin i no es perdin les receptes més tradicionals”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.