La setena edició de les Jornades de la Mongeta del Ganxet arriben al Vallès Oriental amb algunes novetats. A més de l’augment del nombre d’establiments participants, que puja a més de 80, en aquesta edició es degustarà mongeta del ganxet desgranada, aquest dissabte, i s’ha instituït la figura del padrí de la mongeta, que aquest any ha recaigut en el cuiner Nando Jubany.
Quan es parla de mongeta del ganxet desgranada es refereix a la mateixa mongeta durant el període just després del moment en què s’ha fet, encara tendra, abans de batre i d’assecar-se. Un cop ja s’ha assecat té l’aspecte i la forma habitual de presentació per al consum. És un producte de primícia, de gust refinat, fresc i elegant, que es podria comparar amb la famosa i buscada pocha del País Basc i Navarra.
En la festa s’inauguració de les jornades, que es farà aquest dissabte a la plaça de la Porxada, es farà una desgranada de la mongeta amb tavella, un menú degustació a les 2 del migdia i una mongetada popular a les 6 de la tarda. Al llarg de les jornades, que duraran fins al 13 de desembre, els 83 restaurants adherits ofereixen en les seves cartes dos plats en què l’ingredient principal són les mongetes del ganxet de la collita del 2009. Melcior Clavell, president del Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental, assegura que les jornades cada any tenen més repercussió.
Rosa Pruna, com a representant d’Asaja, advoca per una col·laboració cada cop més estreta entre els pagesos i els restauradors i perquè els consumidors mengin el que s’està produint a prop de casa. “Gràcies al Gremi d’Hoteleria tenim un producte de qualitat amb una sortida tan important com aquesta”, diu Pruna.
{{ comment.text }}