Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Més de 80 restaurants participen en les setenes jornades de la mongeta del ganxet

Més de 80 establiments del Vallès Oriental participaran en la setena edició de les Jornades de la Mongeta del Ganxet, que promocionen aquest producte vallesà de qualitat. Les jornades tenen novetats. Entre aquestes, el nomenament d’un padrí de la mongeta; aquest any serà el cuiner Nando Jubany.

  • El 9 Nou
  • 12/11/2009 | 21:14
  • 0

La setena edició de les Jornades de la Mongeta del Ganxet arriben al Vallès Oriental amb algunes novetats. A més de l’augment del nombre d’establiments participants, que puja a més de 80, en aquesta edició es degustarà mongeta del ganxet desgranada, aquest dissabte, i s’ha instituït la figura del padrí de la mongeta, que aquest any ha recaigut en el cuiner Nando Jubany.

Quan es parla de mongeta del ganxet desgranada es refereix a la mateixa mongeta durant el període just després del moment en què s’ha fet, encara tendra, abans de batre i d’assecar-se. Un cop ja s’ha assecat té l’aspecte i la forma habitual de presentació per al consum. És un producte de primícia, de gust refinat, fresc i elegant, que es podria comparar amb la famosa i buscada pocha del País Basc i Navarra.

En la festa s’inauguració de les jornades, que es farà aquest dissabte a la plaça de la Porxada, es farà una desgranada de la mongeta amb tavella, un menú degustació a les 2 del migdia i una mongetada popular a les 6 de la tarda. Al llarg de les jornades, que duraran fins al 13 de desembre, els 83 restaurants adherits ofereixen en les seves cartes dos plats en què l’ingredient principal són les mongetes del ganxet de la collita del 2009. Melcior Clavell, president del Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental, assegura que les jornades cada any tenen més repercussió.

Rosa Pruna, com a representant d’Asaja, advoca per una col·laboració cada cop més estreta entre els pagesos i els restauradors i perquè els consumidors mengin el que s’està produint a prop de casa. “Gràcies al Gremi d’Hoteleria tenim un producte de qualitat amb una sortida tan important com aquesta”, diu Pruna.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.