Premi a la coca de llardons de Sant Joan de la pastisseria Viñallonga

L’establiment de Montornès elabora la coca amb una recepta artesanal des de fa més de 50 anys

La Pastisseria Viñallonga, amb establiments a Montornès i Mollet del Vallès, ha guanyat el premi en la categoria de coques de llardons dins el concurs de les millors coques de Sant Joan de Catalunya 2022.

El concurs és organitzat per l’agència gastronòmica Sr i Sra Cake, i aquest any ha celebrat la seva quarta edició amb més de 200 coques participants, informa Marina Ojalvo.

La coca de llardons, amb la identitat de la pastisseria Viñallonga, està feta a partir d’una recepta que elaboren de forma artesana en aquesta pastisseria de Montornès des de fa gairebé 50 anys i que es caracteritza pel regust refinat que deixa a la boca.

Segons explica el mestre artesà, Jaume Viñallonga, utilitzen matèria primera de bona qualitat i ben treballada, i sobretot hi posen molta passió. “És un reconeixent a la tradició i a la feina ben feta durant molts anys”, explica Viñallonga.

Aquesta pastisseria familiar, que va néixer el 1974 amb el matrimoni Viñallonga-Carrera al capdavant, va anar ampliant el negoci amb el seu espai de cafeteria Viñallonga l’any 1987 i una nova botiga a Montmeló l’any 1979, a més de comptar amb el seu propi càtering des de 1990.

Actualment tenen un altre establiment a Mollet. La pastissera Viñallonga continua compromesa amb els valors propis d’una pastisseria tradicional sense renunciar a la innovació i a un producte de la màxima qualitat, fent de la cordialitat i dedicació als seus clients.

Uns 200 participants

El concurs a la millor coca de Sant Joan 2022 va tenir lloc el 31 de maig passat a La Farinera del Clot de Barcelona i el divendres 3 de juny es van anunciar les coques guanyadores d’entre més de les 200 participants.

Per escollir les millors es va comptar amb un jurat format per professionals del forn i la pastisseria, que han estat els encarregats d’escollir un guanyador per a cadascuna de les cinc categories obertes: Coca Tradicional, Coca de Crema i pinyons, Coca de Xocolata, Coca de Llardons i Coca Creativa. L’entrega de premis va estar conduïda per la reconeguda xef Ada Parellada, de Granollers, i amb restaurant a Barcelona.

A més, diumenge passat, els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona van reunir més de 200 pastissers a la Gala de la Pastisseria 2022, la festa anual del sector. Durant la celebració es van entregar els premis que atorguen els agremiats als millors professionals de l’any, en què Jaume Viñallonga va guanyar la Medalla de Mestre Pastisser.

“S’entrega a un artesà que ells consideren que té una trajectòria laboral correcta tant pel que fa a l’ofici com a la qualitat i principis”.Arran dels premis, Marga Viñallonga ha afirmat que de moment, ja s’ha duplicat el nombre de comandes respecte al darrer any.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 505 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't