Preservant la cuina de les àvies

Canelons d’escalivada, conill a la vinagreta, crema de crancs, faves o rossejat de fideus són algunes de les receptes que es poden trobar en el llibret Receptes de les àvies de Palou, sorgit del grup Passa’m la recepta, vinculat al Centre Cívic de Palou de Granollers.


El 9 Nou
13/07/2016

Aquest grup gastronòmic ha participat durant el curs en un projecte de dinamització comunitària per recuperar la cuina tradicional catalana. Enguany han fet quatre trobades amb la cuina de les comarques catalanes com a fil conductor. Però a més, les components del col·lectiu han fet un treball de recuperació de receptes de les àvies i besàvies de Palou. “Aquest era un objectiu que teníem des de fa temps, perquè hi ha àvies ja molt grans que no es poden moure de casa, i que són la saviesa del territori”, ha comentat Alba Lucía, dinamitzadora dels centres cívics. Per això, a principi de curs es va crear una comissió per anar a visitar les àvies a casa seva, conversar amb elles, parlar i recollir les seves receptes, la seva manera de cuinar o els productes tradicionals que fan servir. En total es van visitar 10 àvies i besàvies, algunes de les més de 90 anys, i de les quals es van poder recollir una quinzena de receptes. Cadascuna d’elles, feta per a quatre persones, inclou els ingredients, la descripció pas a pas, i una fotografia del plat.

Les autores, algunes de les quals van ser a l’acte de presentació de divendres passat, són Maria Galbany, Vicenta Duran, Rosa Cladellas, Paulina Carbonell, Eulàlia Pocurull, Felisa Montal, Eulàlia Nadal, Angelina Mas, Pepita Noguera i Lluïsa Slavador. Amb aquest treball es vol contribuir a recuperar i preservar la cuina del dia a dia a Palou, “petits tresors del saber de les àvies, per posar-ho a l’abast de qui en vulgui aprendre”. Totes les receptes es poden consultar al blog Passa’m la recepta. El llibre també es troba al mateix Centre Cívic de Palou i a les biblioteques.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 857 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't