Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Regina Santamaria impulsa Can Fabes amb esperit de continuïtat i innovació

“Amb moltes ganes i perquè no es pot viure del record”, la família de Santi Santamaria ha decidit emprendre una nova etapa en el seu restaurant “mare”, Can Fabes, “amb un esperit de continuïtat obert a la innovació”, segons que ha detallat la filla del xef desaparegut, Regina Santamaría.

  • El 9 Nou
  • 16/09/2011 | 12:17

“Hem necessitat el nostre temps per reprendre la feina, veure com estaven les coses i entendre tot el que feia Santi”, ha confessat la jove Santamaria, de 26 anys, en una entrevista amb Efeagro, set mesos després de la mort del seu pare, en el seu restaurant de Singapur, que ella gestiona des de fa gairebé dos anys.

Ara passarà més temps a Sant Celoni per dirigir l’equip, “ensenyar als cuiners la importància que tenen i com poden aportar la seva pròpia personalitat als fogons”, i amb l’ajuda de la seva mare, Àngels Serra, que seguirà sent “la cara que els clients volen veure” al menjador de Can Fabes.

El seu germà, qui, com ella, “no va voler mai saber res de restaurants”, s’ha llançat a provar les seves aptituds culinàries i ajudarà Xavi Pellicer, xef i també soci i gestor d’aquest temple de la cuina, premiat amb set Estrelles Michelin.

Encara que el restaurant mai ha tancat en els trenta anys que porta en funcionament -com tampoc ho han fet el de Singapur ni el de Madrid, que funcionen a ple rendiment, només el de Dubai va tancar després de la mort del seu creador-, la família Santamaria-Serra dóna ara una nova empenta a la seva “casa mare”.

“No ens podem quedar atrapats en el temps; Santi va fer una gran feina, tothom sap el bon cuiner i creador que era, però també hem de demostrar el que valem nosaltres, perquè no es pot viure del record”, ha subratllat Regina.

Ha assegurat que “com a pare i empresari”, Santi Santamaria va ser “un gran mestre” per a ella; “em va ensenyar com funcionava aquest món, però el món no para i és important que la casa tingui en la seva personalitat el que passa el dia a dia”.

Per això, ha elegit l’estació estrella d’aquest restaurant del Montseny, la tardor, per impulsar la seva activitat, amb un menú basat en els productes de temporada i la cuina de proximitat, característica de la seva cuina, i amb algunes novetats.

Xavi Pellicer, que va ser mà dreta de Santi Santamaria, conjugarà la seva fidelitat al mort xef amb la seva pròpia identitat culinària, el que l’ha portat a provar plats nous amb verdures i productes biodinàmics, que combina per exemple, en receptes com tomàquet sec, gambes, albergínia i seitó, o amb un gratinat de bledes.

Segons Regina Santamaria, el menú de Can Fabes “és ple de sorpreses”, perquè s’elabora “en funció dels productes que arriben cada dia”.

A l’oferta se suma el “menú homenatge” a Santi Santamaria, que ofereix alguns dels plats més emblemàtics del xef, com els raviolis de gambes, papada amb caviar o colom de sang al cardamom.

“Can Fabes és respecte a la tradició i a la cultura, però obert a la innovació i a la tecnologia; respectem molt la feina que s’ha fet fins ara, però sempre mirant cap endavant, per aprendre i provar coses noves”, ha conclòs Regina, disposada a treballar “amb passió”, i conscient que li queden per davant “molt futur i moltes coses per aprendre”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.