Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Regina Santamaria: “Tenim dret a saber què mengem quan anem a un restaurant”

Té només 25 anys i no ha menjat mai una hamburguesa del McDonald’s. És la Regina Santamaria, filla d’en Santi Santamaria, i des d’aquesta setmana s’ha convertit oficialment en la nova responsable de l’imperi culinari que va deixar el seu pare.

  • El 9 Nou
  • 25/09/2011 | 13:21

En una entrevista, assegura que Santi Santamaria no va voler polemitzar mai amb Ferran Adrià, però també avisa que el consumidor té tot el dret a saber què menja quan va a un restaurant. “És una qüestió de salut, perquè una persona pot ser al·lèrgica a productes que no són típics de restaurants”, indica. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses, la Regina es proposa ara revalidar les sis estrelles Michelin dels seus restaurants.

La Regina assegura que “ha anat al Bulli” i que en Ferran Adrià és un cuiner “molt respectable”. El problema, segons ella, són els restauradors que “comencen ara” i que “no tenen tants estudis” per utilitzar elements químics a la cuina. En aquest sentit, reivindica que els consumidors tenen dret a saber què mengen quan van a un restaurant: “és una qüestió de salut, perquè pots ser al·lèrgic a productes que no són típics d’un restaurant”, assenyala. L’any 2008, Santi Santamaria va carregar contra la utilització de la indústria química a la cuina.

UN REPTE

La Regina Santamaria es farà càrrec a partir d’ara de la gestió i la coordinació dels quatre restaurants que té actualment la família. Són el “Can Fabes” de Sant Celoni, l'”Evo” de Barcelona, el “Sant Celoni” de Madrid i el “Santi” de Singapur. Assumeix aquesta etapa il·lusionada, “com un repte per seguir amb l’esperit de Can Fabes”. Amb només 25 anys, assegura que té una llarga carrera per endavant per aprendre coses noves, tot i que avisa que “coneix aquest món des que era ben petita”.

La Regina ha explicat que en aquesta nova etapa els xefs dels respectius restaurants aportaran més el seu “to de personalitat” a les cartes. D’altra banda, ha avançat que la temporada de tardor de Can Fabes es basarà molt amb els bolets i amb productes biodinàmics cultivats al Montnegre.

SIS ESTRELLES

El “Can Fabes” té tres estrelles Michelin, el “Sant Celoni” de Madrid en té dues i l'”Evo” de Barcelona en té una. Entre els quatre restaurants de la família sumen un total sis estrelles Michelin. “Les estrelles no es mantenen; és guanyen cada any”, indica la Regina. En aquest sentit, afirma que l’objectiu és seguir amb la mateixa qualitat per satisfer els nostres clients. “I esperem que la Michelin ens ho reconegui any rere any”.

ELS EFECTES DE LA CRISI

La nova responsable de Can Fabes assegura que “també han notat la crisi”. En aquesta línia, explica que les reserves a Can Fabes han caigut al voltant d’un 20% respecte anys anteriors, però “sempre per l’efecte crisi, no perquè els clients hagin deixat de venir d’ençà de la mort del pare”, aclareix la Regina. Can Fabes s’omple entre el 50% i el 60% de la seva capacitat entre setmana. Els caps de setmana aquesta xifra creix i pot arribar al 100%.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.