Una empresa de Mollet participa en la impressió 3D per a una òpera

L’empresa Soluciones AsorCAD de Mollet del Vallès, ha participat en un projecte de digitalitzat i impressió 3D d’una escultura de Víctor Ochoa per a l’òpera Elektra, que s’ha estrenat recentment a Montreal, amb una gran acollida de públic i crítica.

El 9 Nou
09/01/2016

AsorCAD ha participat en el projecte de l’escenari, on predomina una escultura de més de 7 metres d’alçada, que és pràcticament l’únic element d’escenografia en tota l’òpera i al voltant de la qual es mouen el cantants.

Aquesta peça, segons han explicat des de l’empresa de Mollet, ha estat realitzada partint d’una escultura original de Víctor Ochoa. Després de fer un digitalitzat 3D i tractar posteriorment la malla obtinguda, la van imprimir amb impressores 3D de tecnologia FDM. L’escultura pesa mes de 2.400 quilos, està formada per 2.900 plaques fabricades a través d’impressió 3D i assemblades posteriorment. Les plaques estan muntades i enganxades entre elles, i formen la pell de l’escultura, que embolica una carcassa interna d’alumini.

AsorCAD són experts en Digitalitzat 3D, Enginyeria Inversa i tractament de núvols de punts 3D digitalitzades. Ara, en col·laboració amb Undo han treballat en aquest projecte per optimitzar la malla, proporcionar gruix a la pell, definir i dividir totes les plaques que el componen, i dissenyar l’ancoratge entre elles. El fitxer STL del núvol de punts de l’escultura d’Ochoa conté més de 40 milions de triangles, i pesa més de 2Gb.

AsorCAD col·labora amb Undo, especialista en impressió 3D, des de fa 10 anys. Aquesta empresa ha estat la responsable de la fabricació de totes les peces, juntament amb l’escultor. En el procés de fabricació ha estat necessari coordinar diversos equips encarregats de realitzar les diferents parts de l’escultura.
Per a aquest treball, expliquen, han necessitat set mesos d’un treball molt dur i amb la implicació d’un centenar de persones en els diferents equips participants en les fases del projecte. A més dels equips de digitalització 3D va ser necessari treballar la malla amb el software durant més d’un mes, mentre 10 impressores 3D han estat produint durant cinc mesos de forma continuada per disposar de les peces impreses, consumint més de 400 quilos de filament.

Des d’AsorCAD consideren que aquest projecte marcarà un abans i un després de la impressió 3D.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 891 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't