Catalunya, amb sis jugadors del BM Granollers, guanya la subcampiona del món (28-27)

La selecció catalana absoluta d’handbol va derrotar Qatar, actual subcampiona del món, aquest dijous al vespre al pavelló del CB Granollers. Al combinat català, dirigit pel tècnic del Fraikin BM Granollers, Carlos Viver, van jugar sis components de l’equip vallesà.

23/12/2016
Granollers

Un gol als darrers segons del jugador del CD Bidasoa, Eduard Nonó, va donar el triomf als catalans després d’un partit intens amb moltes alternatives. El matx va servir per commemorar el 75è aniversari de la Federació Catalana d’Handbol.

A la primera meitat Catalunya va obrir en el marcador i això li va permetre arribar al descans amb una avantatge de quatre gols (14-10). A la segona part, Qatar, amb un gran treball ofensiu de Rafael Capote (9 gols) va anar retallant distàncies fins empatar el partit a 23 a pocs minuts pel final. Llavors un estira-i-arronsa espectacular entre totes dues seleccions va portar el partit a un final vibrant. Primer Qatar va empatar a 27 amb un gol des dels 7 metres i a continuació Catalunya, mitjançant Nonó, feia el gol de la victòria (28-27).

El primera línia del Fraikin BM Granollers, Marc Garcia, va ser escollit millor defensor del partit; Ignacio Biosca (Ademar de Lleó)  millor porter, i el qatarí d’origen cubà, Rafael Capote,  el millor jugador del partit.

A la final, amb prop de 500 espectadors, van assistir, entre altres personalitats, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueres, el President de la UFEC, Gerard Esteva, l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el President del BM Granollers, Josep Pujadas,  i el president de la Federació Catalana d’Handbol, Tomàs Moral.

En aquesta enquesta han votat 895 persones.