Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Comerciants i hotelers de Montmeló preveuen plens per aquest cap de setmana de Fórmula 1

Els comerciants i els hotelers de Montmeló s’han mostrat optimistes pel que fa a les previsions d’ocupació dels seus equipaments per a aquest cap de setmana lligades amb la disputa del Gran Premi de Fórmula 1 que tindrà lloc al Circuit. Alguns hotels del poble tenen ple des de fa dies.

  • El 9 Nou
  • 07/05/2010 | 12:37

Alguns hotels de la localitat estan plens des de fa dies, sobretot els que estan més pròxims a l’equipament esportiu, mentre que alguns restaurants del centre de la població preveuen que la clientela es multipliqui per tres durant aquests dies.

La directora de l’Hotel Holiday Inn, Núria de Haro, ha explicat a l’ACN que quan hi ha Gran Premi tenen ocupades les cent habitacions de que disposen. Explica que durant aquests dies la clientela els augmenta a l’entorn d’un 60% i que no solen ser els aficionats particulars: ‘Els nostres clients solen ser els equips que corren durant el cap de setmana. Arriben a principis de setmana i no marxen fins que ha acabat la cursa’.

Pel que fa a l’activitat d’aquests clients, de Haro destaca que no solen sortir massa: ‘Es centren en el circuit, i com a màxim se’n van a sopar a Granollers aprofitant l’oferta que hi ha’.

La responsable reconeix que el circuit ‘és una gran font de negoci’, i no només per la Fórmula 1, també pe les curses de motos, els tests o els diversos esdeveniments que s’hi fan.

Un altre sector que agraeix el Gran Premi és el de l’hosteleria. Sarai Tengo, del restaurant Can Major del centre de Montmeló, ha explicat a l’ACN que l’activitat del circuit ‘fa que el poble es doni a conèixer, perquè es multiplica la gent que ve i l’activitat econòmica’.

Tengo calcula que poden passar per la localitat diversos milers de persones: ‘Montmeló té uns 9.000 habitants i al Circuit hi caben unes 100.000 persones. Segurament la metitat d’aquestes es quedaran pel Vallès i per la ciutat’.

Les que sí que tenen clares són les xifres del seu restaurant durant aquests dies: ‘Nosaltres tripliquem l’entrada de clients i de personal’.

Tot i això, també reconeix que fa uns anys el volum de negoci era molt més gran: ‘No sabem per què s’ha produït, però és innegable. Pot ser per la crisi o perquè, quan es va iniciar l’activitat al circuit érem quatre comerciants del poble i, en canvi, ha vingut molta més gent i s’ha hagut de repartir el negoci’.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.