Derrota incontestable del Fraikin en el clàssic de l’handbol català

Amb la baixa afegida de darrera hora d’Aidenas Malasinskas, el Fraikin BM Granollers va tornar a perdre el derbi amb el Barça, aquest cop de nou gols, 24 a 33. Els locals no van fer un bon partit i el Barça en va tenir prou d’aprofitar les errades granollerines i les aturades de Saric

01/12/2011

Amb tres aturades de Saric per començar –una en l’únic penal que va llançar el Fraikin– el Barça en va tenir prou per agafar avantatge al marcador i mantenir-lo fins al final, ampliant-lo de mica en mica, com qui no vol la cosa. El Fraikin va tornar a fallar jugant en superioritat numèrica –en va disposar de tres en tot el partit i el parcial va ser d’empat a tres– mentre que el Barça va aprofitar perfectament les dues superioritats de què va disposar –parcial de 0-5.

Cadenas va demanar temps mort quan el Barça va agafar el primer avantatge de quatre gols (6-10) i el Fraikin va aconseguir tornar als dos gols de marge, algun d’ells molt bonic. Però el Barça no va desaprofitar l’exclusió de Chispi i va tornar als quatre gols de renda, diferència que va ampliar a cinc abans d’arribar al descans en una fase de força errors –cinc del Fraikin amb una aturada de Saric i un xut al pal de Reznicek i quatre del Barça, amb dues aturades de Manel Pérez–.

Ugalde, que havia substituït Juanín García, va marcar el 12-17 amb què es va arribar al descans i va ser l’autor del primer gol de la represa. La defensa 5-1 dels de Xavi Pascual va fer molt mal al Fraikin, que durant la segona meitat va tenir força problemes per atacar en estàtic, i amb la segona exclusió de Chispi el Barça va sentenciar. Amb un parcial de 0-4 –0-3 durant l’exclusió– els blaugranes van posar-se nou gols amunt (17-26), diferència impossible de remuntar pels de Cadenas, que continuaven veient-les quadrades en atac.

El públic, calent com de costum quan hi ha el derbi i per una actuació arbitral que no va ajudar gens, es va acabar d’encendre quan els àrbitres van excloure el blaugrana Rutenka. Quan marxava cap a la banqueta es va encarar amb el públic del darrere en una acció lletja i innecessària que va motivar encara més cridòria.
Alhora, havia començat el segon festival Saric; al Fraikin ho provava tothom i de totes les maneres possibles i sempre es trobava amb el porter bosni al davant. Van ser deu minuts inacabables durant els quals el Barça va acabar de trencar –amb un parcial de 2 a 6– les il·lusions granollerines d’aconseguir un marcador digne. Amb el Barça guanyant de 12, els joves del filial Capdevila i Pujol van dignificar el marcador final amb quatre gols molt bonics.

FRAIKIN BM GRANOLLERS
Gonzalo Pérez de Vargas, Moisès Blanxart (2), Pol Capdevila (3), Raül Campos (3), David Resina (5), Eloy Félez i Chispi –set inicial–; Manel Pérez (ps), Albert Pujol (6), Iván Raigal, Adrià Pérez, Ferran Solé (3), Tomas Reznicek (1) i Nicklas Grundsten (1).

BARCELONA INTERSPORT
Danjel Saric, Jesper Brian Noddesbo (3), Juanín García (5, 1p), Víctor Tomás (4), Cedric Sorhaindo (1), Laszlo Nagy (7) i Magnus Jermenyr –set inicial–; Daniel Sarmiento (3), Cristian Ugalde (5), Mikel Aguirrezabalaga (1), Siarhei Rutenka (4, 1p) i Konstantin Igropulo.

ÀRBITRES
José Luis Fernández i Alberto Rodríguez, malament. Exclusions: Chispi (2) del Fraikin i Jermenyr, Noddesbo i Rutenka del Barça.

PARCIALS
1-3, 3-7, 6-9, 10-12, 11-15 i 12-17 –descans; 13-20, 17-22, 18-26, 20-28, 20-30 i

En aquesta enquesta han votat 97 persones.