El BM Granollers, a les portes de la glòria

El Fraikin BM Granollers va donar-ho tot aquest dijous al Palau d’Esports, però es va quedar a les portes de la glòria. La Recopa d’Europa se la va emportar l’equip alemany del Gummersbach, però el partit el van guanyar els de Granollers per 37-33, amb bon joc i amb una afició absolutament entregada.

27/05/2010

La remuntada va quedar a mitges. El Fraikin BM Granollers va imposar-se aquest dijous al Gummersbach alemany en la tornada de la Recopa d’Europa, però el desavantatge de nou gols del partit d’anada era excessiu. El resultat final (37-33) demostra que els jugadors que entrena Llorenç Rueda estaven en condicions de competir contra el potent equip alemany. L’anada va ser determinant en el desenllaç de la final.

Des del primer moment, els jugadors de l’equip vallesà van sortir a complir l’ambiciós objectiu que tenien al davant. Però també des del primer moment es va comprovar que el Gummersbach estava disposat a refredar els ànims d’una graderia plena com poques vegades, amb 4.000 espectadors, i que no va parar d’animar l’equip en cap moment del partit. Sense descompondre’s, els alemanys van saber respondre al primer avantatge local (2-0) amb dos gols de Cutura, fins posar-se per davant, 4-5, al minut 10.

L’intercanvi de gols afavoria més els interessos visitants que els locals, però va ser la constant fins que els locals van aconseguir encadenar encerts defensius i ofensius per prendre el que seria el primer avantatge clar del partit (11-8) al minut 19. Quan faltaven dos minuts per al final de la primera meitat Svitlica enviava al pal un llançament que hauria donat una diferència de quatre gols al Granollers. Els alemanys evitaven, de nou, perdre els papers i situaven el marcador a dos gols (18-16) al final de la primera part. La remuntada quedava molt lluny.

Més lluny encara quan, després d’uns primers compassos de segon temps esperançadors, un nou llançament d’Svitilica per donar quatre gols de diferència topava amb el pal. Contràriament als alemanys, els vallesans sí que van perdre les referències en aquell moment. Fins a cinc atacs consecutius errats, amb el porter Stojanovic demostrant de nou que ha estat el malson del Fraikin BM Granollers en aquesta final de la Recopa, van permetre els visitants posar-se de nou per davant en el marcador i obtenir avantatges màxims de dos gols (20-22 i 21-23). Una doble exclusió contra el Gummersbach va donar ales als locals, de la mà d’Antonio García i Juan Andreu. El pivot andalús, que disputava el seu últim partit amb la samarreta del BM Granollers, va tenir una aportació més que notable en la victòria davant dels campions. El resultat es capgirava en favor dels locals, però sempre amb diferències insuficients per plantejar-se l’assalt al títol.

Malgrat la certesa que l’eliminatòria no es resoldria, la cridòria al Palau no s’aturava. L’afició va estar al costat de l’equip en tot moment. També la trentena escassa d’espectadors alemanys, el soroll dels quals només es va fer evident quan, al minut 25 de la segona meitat l’evidència de la victòria alemanya era encara més inqüestionable. Els minuts finals, marcats per defenses mixtes i exclusions, el Granollers va aconseguir, per fi, el màxim avantatge del partit. Just a tocar de la botzina final: 37-33. Victòria contra els campions, que celebraven que la Recopa era seva. Una victòria insuficient.

En aquesta enquesta han votat 878 persones.