El BM Granollers cau a la pista del debutant Villa de Aranda

El Fraikin BM Granollers no ha pogut confirmar la trajecció ascendent i ha perdut aquest dissabte a la pista del Villa de Aranda, que debuta aquesta temporada a l’Asobal. Els vallesans han caigut per 31-26.

30/09/2012

El Villa de Aranda ha sumat la seva segona victòria de la temporada en imposar-se 31-26 un Granollers, que no ha sabut frenar la reacció dels burgalesos a la primera meitat i finalment ha clavat el genoll davant un equip que està demostrant que no ha arribat a ASOBAL per ser una comparsa.

El partit ha començat amb el Granollers més endollat que el Villa de Aranda. La fèrria defensa dels catalans i el seu encert més gran a la zona ofensiva han provocat els primers distanciaments al marcador, que des del primer minut ha estat favorable als visitants.

Els homes de Magi Serra s’han mostrat erràtics en atac i amb prou feines han sumat cinc gols en els primers 15 minuts. Per contra, l’encert anotador de Raúl Campos llançava els catalans quatre amunt a mitjans de la primera part.

Hi havia coses per arreglar i Serra ha semblat tenir-ho clar. Quan el marcador mostrava el major avantatge aconseguit pel Granollers, el tècnic del Villa de Aranda ha sol·licitat temps mort per retocar les seves peces.

I ha encertat. A partir d’aquest temps mort el partit ha canviat radicalment. El Villa de Aranda s’ha tret la pressió de sobre, ha aclarit les seves idees en atac i, esperonat per un magistral Javi Díaz, immens a la porteria, ha ficat una marxa més.

Corria el minut 19 quan, després de diversos errors i pèrdues en atac per part del Granollers, el Villa de Aranda ha consumat la remuntada i ha empatat el partit amb un parcial de 3-0 en tan sols un minut.

L’intercanvi de papers ha desconcertat el conjunt visitant, que no encertava a parar els embats dels riberencs a pesar del canvi a una defensa més oberta. A més, els catalans han anat quedant-se sense idees en atac, com així ho demostren els avisos de passiu rebuts durant els últims minuts del primer temps.

Amb tot, la reacció del Villa de Aranda ja estava consumada i els riberencs se n’han anat amunt al descans davant el desconcert visitant.

Lluny de trobar la millor versió del seu joc després del pas per vestidors, el Granollers s’ha enredat encara més en l’embolic defensiu plantejat per Serra, que ha fonamentat el joc del seu equip en la solidesa defensiva, desbaratant una vegada i una altra les temptatives dels visitants.

Així, en els primers quinze minuts de la segona meitat, el conjunt d’Antonio García amb prou feines ha aconseguit perforar en cinc ocasions la porteria de Javi Díaz, permetent que l’avantatge del Villa de Aranda anés creixent a poc a poc fins a arribar als cinc gols de diferència a mitjans de la segona meitat.

A partir d’aquí, el partit ha estat un passeig per al Villa de Aranda que, ben dirigit per Diego Camino, ha sabut gestionar l’avantatge i contemporitzar el seu joc. De res han servit els canvis en defensa introduïts per Antonio García, que no encertava a frenar els riberencs ni amb un 6:0 ni amb un marcatge a l’home i veia com el seu equip es desdibuixava en la segona meitat.

Amb el partit pràcticament resolt i el pavelló Príncep d’Astúries bolcat amb el seu equip, Serra ha donat entrada a Tito i Alberto González, dos dels juvenils que estan entrant en les convocatòries en aquesta arrencada de la lliga, mentre el Granollers es resignava a caure en la pista d’un acabat d’ascendir.

Al final, primera victòria del Villa de Aranda al seu feu que li permet agafar aire per afrontar el complicat calendari que se li acosta.

FITXA TÈCNICA

31 – Villa de Aranda Autocares Bayo (16+15): Javi Díaz (Amérigo, ps), Diego Camino (1), Iker Antonio (7), Hugo Garza (3), Kike Plaza (4, 1p), Manuel Cirac (5) i Daniel Garañul (equip titular); Jordi Corcera (1), Maki (2), Julián Rasero, Ilija Sladic (7), Alberto Camino (1), Alberto Martín, Tito i Alberto González

26 – Fraikin BM Granollers (15+11): Gonzalo Pérez (Pol Sastre, ps), Raúl Campos (7, 4p), Del Arco (2), Albert Pujol, Grundsten (1), David Resina (1) i Moisés Blanxart (2) (equip titular); Malasinskas (6), Pol Capdevila (1), Ferran Solé (2), Eloy Felez (1), Lazic i Salinas (3)

Àrbitres: Álvaro Ruiz González i David Zapico Fernández (Col·legi Asturià); han exclòs per dos minuts Julián Rasero i Hugo Garza pel Villa de Aranda i Pujol pel BM Granollers.

Parcials cada cinc minuts: 1-3, 4-5, 5-8, 9-10, 12-12 i 16-15 (descans); 18-18, 21-20, 23-20, 28-23, 31-24 i 31-26 (final)

Incidències: Partit corresponent a la quarta jornada de la Lliga ASOBAL disputat al pavelló Príncep d’Astúries d’Aranda de Duero (Burgos) davant uns 1.800 espectadors.

En aquesta enquesta han votat 897 persones.