El Fraikin BM Granollers obté un històric tercer lloc a la jornada 14

El Fraikin BM Granollers 2010/11 va camí de fer història a la Lliga Asobal. Dimecres es va sobreposar a una primera part irregular per golejar l’Arrate (35-25) i situar-se al tercer lloc –en solitari–, posició que, a aquestes alçades de la competició, l’equip feia molts anys que no assolia.

09/12/2010

El Fraikin va aconseguir aquesta fita històrica el dia que el club va retre homenatge –amb un sentit minut de silenci– a un exentrenador i excoordinador del club, Jordi Granés Sànchez, mort recentment.

Ohlander i Nikcevic, homes clau als darrers partits, van tornar a ser-ho a l’inici d’un partit més equilibrat del que es podia preveure. L’Arrate, de la mà d’un inspirat Rédei i de les bones intervencions del porter Vonçina sota pals, va dominar en l’electrònic bona part de la primera meitat, fet que va posar nerviosa la parròquia local. Els granollerins van mantenir un avantatge mínim –un o dos gols– fins al 8 a 5 després d’una nova aturada d’Ohlander –18 en total– i un nou gol de Nikcevic –en va fer nou.

De cop i volta, però, es va fer de nit en l’àrea d’un Arrate que va clavar un parcial de 0 a 4 amb tres gols del lateral dret István Rédei –va netejar les teranyines de la porteria defensada primer per Ohlander i després pel jove Alexandre González–. A partir d’aquí, l’Arrate va jugar amb el temps i els nervis locals i es va posar dos gols amunt amb un altre gol per l’escaire de Tokic (10-12), que va provocar que Cadenas aturés el joc. El tècnic va estabilitzar el marcador i, amb Nikcevic fent d’avançat durant l’exclusió de Tokic, el Fraikin va redreçar el rumb amb un parcial de 4-0 que el va situar 17-14, poc abans del descans, al qual es va arribar amb 17-15.

La segona meitat va començar amb un penal fallat per Nikcevic amb el Fraikin jugant en inferioritat per una exclusió de Campos poc abans de la mitja part. Tot i així, l’Arrate va perdre les bones prestacions ofensives que havia demostrat durant la primera meitat i això ho va aprofitar perfectament el Fraikin quan va disposar de la primera superioritat numèrica –segona exclusió de Petricevic–; Nikcevic i Svitlica van posar un 21-16 esperançador que va confirmar que la recuperació granollerina era un fet.
monòleg granollerí

A LA REPRESA, AMB UNA PETITA TACA

La segona part va ser un autèntic monòleg dels homes de Cadenas; la defensa 6-0 va recuperar la solidesa que la caracteritza i si alguna cosa s’escapava, del segon filtre –Ohlander– no passava. El Fraikin va deixar l’Arrate en un pobre registre de deu gols –parcial de 18-10–, mentre l’atac funcionava perfectament, ampliant les diferències gradualment fins a arribar a una màxima renda d’onze gols (32-21) després del tercer gol d’un embalat Malasinskas, cada vegada més integrat al grup.

L’única taca negra de l’actuació del Fraikin BM Granollers van tornar a ser els llançaments de penal –un gol de quatre intents–, que van evitar una golejada més gran. L’anècdota del matx va arribar en l’últim llançament de l’Arrate, que es va clavar a la creueta de la porteria d’Ohlander i que els àrbitres no van concedir.

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 858 persones.