El Fraikin es classifica per la final en un partit molt sofert contra el BM Huesca

El Fraikin BM Granollers tornarà a jugar una final aquesta temporada. L’equip que entrena Toni Garcia ha guanyat al BM Huesca per 26 a 25 la segona semifinal, en un partit molt igualat i gairebé anant sempre per darrere al marcador. Als últims minuts Álvaro Ruiz i Matías Schulz han estat claus.

03/05/2014

L’equip de Toni Garcia reeditarà la final de la Copa Asobal contra el totpoderós FC Barcelona després de vèncer per un ajustadíssim 26 a 25 al BM Huesca en un partit en què els granollerins han anat gairebé sempre a remolc en el marcador. L’efectivitat des del punt de penal -altres vegades punt feble- ha resultat clau als últims minuts, com també l’actuació d’Álvaro Ruiz, que ha liderat l’equip cap a la victòria. El Huesca ha tingut l’opció d’empatar en l’última jugada del partit però primer el travesser i després la tanca defensiva, amb el temps ja exhaurit, han evitat que el partit s’allargués amb una pròrroga.

El Fraikin ha anat gairebé tota la primera part a remolc al marcador, a excepció del primer gol del partit de Moisès Blanxart i de l’11-10 aconseguit per Ferran Solé aprofitant l’única exclusió de tota la primera meitat. A banda d’això, el BM Huesca ha anat sempre per davant, amb molt protagonisme dels extrems -Cuartero cinc gols i Ancizu dos- i de la primera línia, amb quatre gols de Novelle i dos de Marcelo.

Passat el minut deu Toni Garcia ha hagut de demanar temps mort amb el marcador de 4-7 favorable al Huesca i ha aconseguit equilibrar el marcador amb un parcial de 3-0 -Del Arco i dos gols de penal de Salinas-. El xilè, màxim golejador del Fraikin a la primera part amb cinc gols, ha marcat tots els penals que ha llançat -quatre- i ha permès a l’equip mantenir-se dins del partit davant un Huesca més sòlid al darrere.

Al començament de la segona part, amb dos gols seguits d’Adrià Pérez, el Fraikin s’ha tornat a posar per davant (15-14) però el porter del Huesca Rodrigo Corrales ha près protagonisme per tal que el seu equip recuperés l’avantatge amb quatre aturades pràcticament seguides. També l’altre porter aragonès Pablo Hernández s’ha sumat al recital d’aturades aturant-li un penal a Salinas, amb el Fraikin jugant en inferioritat.

Just després el Huesca ha aconseguit el màxim avantatge de la segona part -dos gols, 18-20-, diferència que han mantingut fins el 20-22, moment en què Salinas i Ruiz han aconseguit empatar a 22. Amb Solé lesionat al principi de la represa -té un trau al cap- i Salinas i Blanxart renquejant, el Fraikin s’ha posat novament per davant aprofitant l’exclusió de Carlos Molina i l’intercanvi de gols posterior i el xut final del mateix Molina al travesser han permès el Fraikin classificar-se per a la final de demà.

La cinquantena d’aficionats granollerins desplaçats fins a Pamplona, en clara minoria respecte l’afició de Huesca -gairebé 300- han celebrat amb l’equip la classificació per a la segona final d’una temporada històrica per al BM Granollers.

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 280 persones.