El Fraikin es desinfla a la represa i perd a León (31-26)

Un mal inici a la represa va ensorrar, aquest dimecres, un intermitent Fraikin Granollers que només va mantenir les seves opcions fins al descans (14-12) davant un Ademar cada cop més efectiu amb el pas dels minuts. Tot i la derrota, els vallesans conserven el desè lloc de la classificació.

18/02/2010

A la segona part, nombroses pèrdues de pilota i una excessiva concentració d’exclusions en poc temps va castigar els jugadors de Llorenç Rueda. Després del 16-15, un parcial 5-2 camí de l’equador de la segona part va permetre l’equip de Jordi Ribera prendre distàncies (21-17) i assegurar el triomf al darrer quart, amb Ortigosa i sobretot els llençaments de Doder com a protagonistes. Per part catalana, la bona actuació del meta Pérez i l’aportació anotadora de Grundsten i Ferrer no va evitar la desfeta en el primer partit del particular ‘tourmalet’ dels vallesans, abans de medir-se al San Antonio i al Barcelona.

A banda de les diferències entre el quart i el desè classificat, tothom esperava que el Granollers oferís el millor nivell de joc que acostuma a lluir contra els grans rivals. El conjunt que dirigeix Jordi Ribera presentava com a novetat el retorn del seu extrem Stranovski, el màxim golejador de l’equip, després d’un mes de baixa per problemes a un genoll. Per part catalana, Andreu seria absència destacable, precisament, contra el seu proper equip la propera temporada. Durant els primers minuts, l’Ademar portaria la iniciativa al marcador producte de quatre pèrdues de pilota. De l’empat inicial 1-1 amb gol de Grundsten, l’Ademar obtindria un posterior parcial 3-0 en dos minuts que deixaria el global 4-1 cap al minut 5. Els jugadors de Rueda no reaccionarien fins al 5-1 d’Ortigosa al minut 7, mitjançant un altre parcial 0-2 amb dos llençaments consecutius de Cutura i Ferrer (5-3). Ortigosa, de penalty, establiria el 6-3 al minut 10.

Camí de l’equador del període, la dinámica de joc obriria una fase d’equilibri amb diferents alternatives i constant intercanvi de gols. L’Ademar, malgrat els encerts d’Alamo sota pals, no podia trencar el partit i deixar enrera a un Granollers cada cop més ben situat. L’avantatge local, 7-5 després d’una diana de Grundsten, s’eixugaria minuts després, quan a partir de dues errades en atac locals, Svitlica el reduiria en 8-7 al transformar un penalty. Ferrer establiria tot seguit un nou empat 8-8, que certificava un parcial 0-2 vallesà en dos minuts.

D’aquí fins al descans, nova fase d’equilibri amb avantatges mínims per l’Ademar, i successió d’empats pel Granollers a partir del 9-9. Després d’una fulgurant entrada en pista, Salva Puig (10-10) i Antonio García (12-12) esdevindrien referents pel Granollers anotant dos gols cada un en inferioritat. Després d’una suma progressiva de 9 pèrdues de pilota en quinze minuts, el Granollers cediria oportunitats de recuperació als de Ribera, que tindrien en Doder a un veritable martell fins assolir dos gols amunt a la mitja part (14-12).

Amb tot pendent, la segona part va canviar la dinàmica de joc completament. L’Ademar es mostraria com un conjunt més estable, amb una clara millora en defensa que propiciaria problemes en atac pels homes de Rueda. Sense gaire fluidesa i amb una selecció de tir poc elaborada, el Granollers aguantaria el ritme de la ma de Grundsten i Cutura –parcial 0-2-, sempre oportuns des de l’exterior fins gaudir d’un nou empat (15-15). La reacció de l’Ademar un cop travessat el minut 35 fou contundent, on Castresana, Bicanic i Doder colpejarien el portal vallesà (18-17). Ineficaç en atac, els moments de desconcert del Granollers costarien un clar parcial 3-0 a la contra, on Krivo i Stranovski augmentarien l’avantatge local fins a cinc (21-17).

Tot i els intents de reacció de l’equip vallesà, l’Ademar jugaria cada pilota amb criteri, exprimint a faltes a un Granollers que prou feines feia en resistir (23-18). En aquest sentit, la brillant actuació de Manel Pérez sota pals aportaría una mica d’oxígen a l’equip, que amb el posterior 24-20 de Campos, provaria sort. Després del 24-21 de Cutura, Svitllica tindria per dos cops l’opció d’eixugar la diferència a només dos gols, pero la precipitació li passaria factura davant Alamo. La resposta de l’Ademar, que a més aprofitaria un nou interval de superioritat numèrica, seria ja definitiva després de dos accions a la contra d’Stranovski (26-21).
A la recta final, amb el partit trencat, el Granollers tornaria a siatuar-se a tres (27-24) a manca de cinc minuts, pero ja sense força mental. L’Ademar es bastaria en administrar el joc i buscar pilotes llargues per assegurar una clara victòria (31-26).

En aquesta enquesta han votat 892 persones.