El Fraikin passa a quarts de final després d’un bon partit amb el Cimos Koper

Missió acomplerta. El Fraikin BM Granollers havia de guanyar per més d’un gol de diferència l’RK Cimos Koper eslovè, i ho va fer: el 35-31 final del partit d’aquest diumenge dóna als vallesans el passaport per als quarts de final de la Recopa. Unes 2.300 persones van assistir al partit.

21/02/2010

El partit no va començar massa bé pel conjunt granollerí. El Koper es va posar per davant al marcador i els de Rueda van tenir opcions de començar a decantar la balança del seu favor però van fallar tres penals consecutius –dos Cutura aurats pel porter Stanic i un Svitlica que va anar fora. Els eslovens es van posar dos gols amunt i van arribar a tenir una màxima renda de tres gols: 3 a 6.

De mica en mica el Koper semblava que controlava el partit però el Fraikin va millorar la defensa i gràcies a dos contraatacs consecutius va fer un parcial de 3 a 0 que va empatar el partit a 6. La defensa granollerina marcava bé els llançadors eslovens però Laluska va aconseguir foradar la defensa per trencar el parcial. Ohlander també va contribuir a la posterior ratxa granollerina que, amb un parcial de 4 a 0, posava els de Rueda amb un clar avantatge de quatre gols: 12-8.

Els granollerins van mantenir la renda de quatre gols durant uns minuts amb el 13-9 però el Koper, aprofitant una exclusió de Svitlica, va poder retallar la diferència fins als dos gols, 13-11, marge que es va mantenir fins arribar al descans, tot i que els granollerins van tenir una possessió molt llarga per poder marxar de tres, ben aturada en falta pels eslovens.

L’equip eslovè, que ja havia fet un canvi defensiu a les acaballes de la primera meitat posant Rapotec d’avançat, va començar la segona part de la mateixa manera però Svitlica, des de l’extrem no va perdonar al primer atac. Una aturada d’Ohlander a l’esquerrà Laluska va permetre el Fraikin agafar novament quatre gols de renda (17-13) amb un ràpid contraatac culminat per Pujol.

El Fraikin va arribar als cinc gols de renda abans que el Koper, amb un parcial de 0-2, es posés a tres (19-16). Ohlander estava bé sota els pals, la defensa provocava errors en l’atac eslovè i Antonio agafava la responsabilitat en atac –el 21-16 era el seu cinquè gol. Una doble exclusió del Koper –Matjaz per cometre penal i Poklar per bloquejar un llançament de falta– van permetre els de Rueda agafar el màxim avantatge de tot el matx amb un 23 a 17 que creava el deliri en les graderies d’un Palau que va tornar a tenir l’ambient de les grans ocasions.

Antonio i svitlica trenquen el partit

L’equip va poder arribar a posar-se amb set gols de renda aprofitant els nervis dels eslovens però van fallar el llançament. Ni les posteriors exclusions de Grundsten i Cutura no van frenar el convenciment d’un Fraikin que, de la mà d’un inspiradíssim Antonio Garcia va aconseguir posar-se amb set gols de renda (28-21), i fins i tot, arribar als vuit gols de marge després d’un gol amb molta força de Puig (30-22).

La segona exclusió del capità Álvaro Ferrer va provocar la reacció eslovena, que amb un parcial de 0 a 4 va tornar a posar la por al cos dels granollerins i va esperonar el públic. Ho va aconseguir fent una defensa mixta 4-2 sobre Cutura i Puig. Pujol, des de l’extrem després d’una bona circulació de pilota, va tallar el parcial i Spiler, precipitat, va fer un llançament per damunt del travesser.

L’emoció però, no s’havia acabat; el Koper, de la mà d’un resorgit Praznik –apagat durant tot el partit–, es va posar a només tres gols (33-30), però els homes de Rueda no es van deixar endur pels nervis i, amb un últim gol d’Svitlica, van provocar el deliri del públic i la invasió de pista per part dels seguidors més joves.

En aquesta enquesta han votat 129 persones.