El Fraikin perd amb el Barça per un penal a cinc segons del final (31-30)

Un penal transformat per Iker Romero a cinc segons del final va donar el triomf al Barça davant el Fraikin BM Granollers, aquest dimecres al Palau Blaugrana (31-30), en un dels derbis més igualats dels darrers anys. Els vallesans van lamentar les polèmiques decisions arbitrals al darrer minut.

04/03/2010

El Fraikin BM Granollers no guanyava al Palau des de la temporada 92/93 i aquest dimecres va estar més aprop que mai d’aconseguir-ho. Els vallesans van contenir eficaçment el Barça, altre cop emparats en un Fredrik Ohlander en estat de gràcia sota els pals (el porter suec va fer 18 aturades de mèrit), i amb Davor Cutura altre cop com a principal referent ofensiu. Davant d’això, el Barça va pecar de precipitacions i errades que van impedir-los desplegar la seva teòrica superioritat. Al descans, un gol d’Svitlica deixava el Granollers per davant (15-16).

A la represa, un gol d’Álvaro Ferrer obria un petit forat de tres gols per als vallesans (16-19). El Barça, entre les precipitacions i Ohlander, continuava sense poder doblegar els vallesans. El Fraikin va assolir el màxim avantatge al minut 38 (18-22). L’equip de Xavi Pascual va recompondre les línies i van tornar a entrar al partit i, a la recta final, ja manava al marcador (28-25, min 52).

Però el Granollers no es va rendir. Al minut 57, Antonio Garcia igualava el partit a 29 i Svitlica estavellava una pilota al travesser de Saric. Després d’un nou intercanvi de gols, s’entrava al darrer minut amb 30-30.

Els àrbitres es van convertir en protagonistes decretant dues decisions molt polèmiques: la primera va ser una falta en atac d’Antonio García; la segona, una exclusió de Salva Puig després de cometre penal sobre Nagy. Iker Romero va transformar el penal que va posar el 31-30 al marcador, davant la indignació de l’afició vallesana.

FC BARCELONA BORGES
Barrufet (Saric, m.31); Rocas (4), Igropulo (2, 1p), Oneto (1), Jernemyr (0) Boldsen (0), Ugalde (7) -set inicial- Sarmiento (3), Iker Romero (7, 3p), Hansen (2), Nagy (3), Noddesbo (1) i Juanin (1)

FRAIKIN BM GRANOLLERS
:Ohlander; Svitlica (6, 1p), Salva Puig (4), Grundsten (5), A. Garcia (5), Davor Cutura (3, 1p), Pujol (4) -set inicial- Alvaro Ferrer (2), Raúl Campos (0), Raigal (0), Blanxart (0), Resina (1), Apelgren (0) i Manel Pérez (p.s)

PARCIALS
1-1, 4-5, 8-7, 11-11, 13-12, 15-16 (descans). 18-19, 20-22, 23-24, 26-25, 29-28 i 31-30 (final)

En aquesta enquesta han votat 103 persones.