El Fraikin perd davant un Lábaro Toledo més intens

Llorenç Rueda ja havia advertit del potencial del Lábaro Toledo, i aquest dissabte la preocupació del tècnic del Fraikin BM Granollers es va veure justificada: el conjunt vallesà va fer un pas enrere en la bona dinàmica de les dues últimes jornades i va perdre davant d’un equip molt més intens.

30/11/2009

El Fraikin Granollers va trencar la dinàmica de dues victòries amb una ensopegada a la pista del Lábaro Toledo, un rival directe a la classificació, que va ser superior a la represa d’un matx equilibrat i amb alternatives. Els de Llorenç Rueda van portar la iniciativa al marcador durant el segon quart d’hora de joc, però no van tenir continuïtat. A la segona part, l’efectivitat defensiva del Toledo va invertir la situació de mica en mica (18-16), fins que un parcial de 4-1 travessat l’equador va trencar el matx. A partir del 27-21, el Granollers no va trobar la fórmula per reaccionar davant la intensitat de l’equip local.

Només a la primera part el Granollers va oferir un bon nivell de joc per mantenir vives les opcions. Durant un espai inicial de deu minuts, l’equilibri de forces i el tacticisme van ser el denominador comú del partit, amb empats consecutius fins al minut 12. Un fulgurant parcial de 0-4 amb dianes d’Apelgren, Pujol, Cutura i Puig va atorgar als vallesans la possibilitat de deixar enrere un Toledo massa precipitat. Però els locals van replicar immediatament, amb la participació de Strazdas com a referent; així, en pocs minuts, es va passar del 8-10 a una nova igualada 11-11, a cinc minuts pel descans. Altre cop equilibri, amb les intervencions dels dos porters en primer pla, fins a liquidar la primera mitja hora amb dos gols més a càrrec de Grundsten i Herrero (12-12).

Ja a la segona part, l’escenari es va mantenir igual durant cinc minuts. Després del 14-13, el Toledo va intensificar el ritme i les prestacions defensives, fins fer-se seu el control del joc. Amb el suport d’un públic enfervorit i un punt hostil envers el conjunt català, l’equip de Astrauskas va travessar la seva millor fase camí de l’equador del període (18-16). Així, un posterior parcial 3-0 –signat per Javi Fernández– trencava el matx amb la màxima diferència fins aleshores pels manxecs (21-16), al minut 42. A cinc per sota, el Granollers va trigar massa a respondre, exceptuant aportacions en accions individuals de Svitlica –segon màxim anotador, amb vuit gols–, i va recuperar una mica de terreny (23-20).

El darrer quart d’hora ho va decidir tot. El Toledo, més efectiu en totes les línies, va mantenir premut l’accelerador. Altra vegada, els homes de Rueda –amb problemes en atac i només un gol anotat en cinc minuts– van rebre un altre cop, aquest ja definitiu, en forma de 4-1. A partir del 27-21 al minut 50, res no va poder evitar la desfeta vallesana, encara que quedés prou temps per trobar solucions cosmètiques al lluminós a la recta final (29-25). Ara, el Toledo ocupa la vuitena plaça i passa un punt per damunt del Granollers, que rep aquest dimecres la visita d’un Alcobendas amb l’aigua al coll (20.45h).