Els 10km RACC es consolida com la segona cursa de la comarca

La quarta edició dels 10km RACC aplegarà, diumenge al Circuit de Barcelona-Catalunya, més de 5.000 participants. Amb aquesta xifra, que supera lleugerament la de l’any passat, la prova es consolida com la segona cursa de la comarca en xifra de participants.

14/12/2014

Només la supera la Mitja Marató de Granollers, amb uns 11.000. En tercer lloc queda la Mitja de Montornès, que enguany va registrar una inscripció de 4.500 corredors (la proximitat de la marató de Barcelona va perjudicar la prova vallesana).
En qualsevol cas, la cursa d’aquest diumenge al Circuit –per a la qual ja no queden dorsals– viu un moment d’auge. El gran salt es va produir entre la primera i la segona edició, en què es va triplicar la participació: de 1.321 corredors es va passar a més de 4.000. L’augment va seguir l’any passat, amb un miler de participants més, i enguany s’ha estabilitzat. El factor clau per aquest èxit és l’escenari: és l’única cursa a peu de Catalunya que té lloc en un circuit de velocitat i ofereix la possibilitat als participants de córrer pels mateixos revolts i rectes i trepitjant el mateix asfalt que els bòlids de fórmula 1 o les motos de MotoGP. Enguany, per primer cop, el recorregut de la cursa incorpora l’entrada al pàdoc i sortirà del recinte del Circuit fins al nucli urbà de Montmeló.
JORNADA SOLIDÀRIA AMB LA MARATÓ DE TV3
En els darrers anys la coincidència amb La Marató de TV3 ha afegit Als 10km RACC l’al·licient solidari. D’aquesta manera, 2 euros de cada inscripció es destinaran a aquesta causa benèfica. L’any passat es van reunir 13.740 euros.

D’altra banda, a la tarda el Circuit viurà una altra activitat solidària, també a benefici de La Marató. Entre les 2 i 1/4 de 6 de la tarda, els qui vulguin podran fer dues voltes al traçat amb vehicle propi (moto o cotxe) a una velocitat mitjana de 50km/h i guiats per un cotxe de seguretat. El preu de l’activitat és de 20 euros per vehicle, independentment de les persones que l’ocupin, i tot l’import es destinarà a la iniciativa de TV3. Els participants a les Voltes Solidàries podran gaudir gratuïtament d’un recorregut per les instal·lacions. Més informació a www.circuitcat.com.

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 858 persones.