Els vallesans Joan Cañellas i Antonio Garcia, campions del món d’handbol

Joan Cañellas, de Palautordera, i Antonio Garcia, de la Llagosta, ja formen part de la història de l’handbol mundial. Els vallesans es van proclamar, aquest diumenge al Palau Sant Jordi, campions del món d’handbol amb la selecció espanyola, després d’una final que es recordarà molts anys.

27/01/2013

Pocs s’esperaven que Espanya, tot i partir com a favorita i tenir el factor públic a favor, dominés amb tanta contundència tota una potència com Dinamarca. L’equip de Valero Rivera, amb Joan Cañellas i Antonio Garcia en el set inicial, va dominar el marcador des del primer minut, però els danesos van evitar que els locals marxessin en el marcador. Aquesta dinàmica d’intercanvi de gols es va mantenir fins als darrers minuts de la primera part, en què Espanya va trencar definitivament el partit i se’n va anar al descans amb la feina pràcticament feta: 18-10.

A la represa, qualsevol esperança de reacció danesa va quedar en no res de seguida. Els segons 30 minuts van ser un recital d’handbol de la selecció espanyola: els de Valero van assolir diferències de fins a 16 gols, davant una selecció danesa absolutament desconcertada. La superioritat espanyola era tant manifesta que al minut 20 ja es van començar a veure celebracions a la banqueta.

Al final, 35-19 amb set gols de Joan Cañellas i dos d’Antonio Garcia, que al final va passejar la bandera de la Llagosta per la pista del Palau Sant Jordi. De fet, aquest dimarts Garcia serà objecte d’una recepció oficial a l’ajuntament de la Llagosta; en el proper ple municipal, una moció del grup socialista proposarà que Garcia sigui declarat fill predilecte de la vila i que un dels pavellons municipals porti el seu nom.