Joaquim Rodríguez es manté líder de la Volta després de la quarta etapa

Joaquim Rodríguez segueix com a líder de la Volta Ciclista a Catalunya després de la quarta etapa d’aquest dijous. El de Parets manté els 10 segons d’avantatge respecte el segon que va aconseguir en l’etapa reina que va acabar a la Seu dimecres. La Volta es tanca diumnege al Circuit de Montmeló.

25/03/2010

Joaquim Rodríguez (Katusha) continua com a líder de la general de la Volta Ciclista a Catalunya després de la quarta etapa que es va disputar aquest dijous entre Oliana i Ascó, mantenint el liderat a la classificació general tot i la victòria de l’alemany Jens Voigt. Purito manté una avantatge de deu segons davant del segon classficat que és Xavier Tondo (Cervélo). El tercer és Rein Taaramae (Cofidis) que està a 46 segons. De fet, les diferències entre els primers classificats són molt petites.

El ciclista de Parets va aconseguir encapçalar la general aquest dimecres després d’arribar segon en l’etapa reina de la Volta d’aquest any que es va disputar entre Sant Esteve d’en Bas i la Seu d’Urgell, de 185,9 quilòmetres de recorregut. El corredor Tondo va guanyar l’etapa en un final ajustat entre els dos ciclistes a l’arribada a la Seu. Purito Rodríguez va destacar després de col·locar-se líder que el seu objectiu és “guanyar la Volta” des de l’inici de la prova que va arrencar dilluns amb una contrarellotge de tres quilòmetres a Lloret de Mar. El seu objectiu era “atacar quan pogués sense pensar-m’ho massa per intentar obtenir els primers avantatges”.

La volta s’acaba aquest diumenge amb una etapa de 117 quilòmetres que començarà al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i acabarà al Circuit de Montmeló després de passar per diversos pobles de la comarca. Els ciclistes entraran a la comarca per Mollet i també passaran per Caldes, Parets, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia i l’Ametlla, Caldes i un altre cop Mollet per acabar al Circuit on faran cinc voltes. Si vol arribar líder a la comarca, Purito haurà de defensar el primer lloc en l’etapa d’aquest divendres entre Ascó i Cabacés, de 181 quilòmetres, i en la de dissabte, entre 161 quilòmetres entre el Vendrell i Barcelona amb final a la recta de l’Estadi.

En aquesta enquesta han votat 103 persones.