Miquel Luque, medalla d’or i rècord d’Europa en 50 metres braça als mundials d’Eindhoven

El nedador del CN Parets, Miquel Luque, ha aconseguit una medalla d’or en la modalitat de 50 metres braça als mundials de natació adaptada d’Eindhoven. També s’ha classificat per la final de 150 metres estils, que es disputarà divendres al vespre.

20/08/2010

El nedador del CN Parets, Miquel Luque, ha aconseguit una medalla d’or en la modalitat de 50 metres braça als mundials de natació adaptada que es disputen fins el dissabte a la ciutat holandesa d’Eindhoven.

El de Parets va guanyar la final després d’una cursa molt disputada amb el japonés Takayuki Suzuki en la categoria SB3. El nipó es va haver de conformar amb la plata, i el grec Tsagkaris es va endur el bronze.

Suzuki partia de les semifinals amb una millor marca que Luque, però Luque va fer gala del seu gran moment de forma, aturant el crono amb un temps de 49,26, millorant d’aquesta manera la seva marca personal i aconseguint un nou rècord d’Europa. L’anterior marca estava en mans de l’alemany Christian Fritsche des de l’any 1997, amb un temps de 49,31, i era una de les més antigues d’Europa que es mantenien vigents.

En la final de 150 metres estils disputada divendres, Luque va aconseguir un cinquè lloc. El guanyador va ser el novazelandés Cameron Leslie, amb un temps de 2 minuts i 33 segons superant al txec Povysil i al japonés Suzuki. Xavi Torres va acabar en cuarta posició.

A més d’aquestes dues modalitats, Luque va participar dilluns en una de les semifinals de 50 metres papallona, però no va poder classificar-se per la final.

En aquesta enquesta han votat 892 persones.