Pol Espargaró acaba tercer al Gran Premi d’Indianapolis i s’acosta una mica més a Marc Màrquez

Pol Espargaró va acabar tercer el Gran Premi d’Indianapolis que es va disputar aquest diumenge a la ciutat nord-americana i suma 16 punts que li aniran molt bé per continuar la seva lluita pel mundial de 125cc amb el valencià Nico Terol, i el líder del mundial, Marc Màrquez.

30/08/2010

Pol Espargaró i Nico Terol, els dos únics pilots de 125cc que han guanyat al traçat nord-americà, van donar un cop sobre la taula per la lluita del campionat del món. El pilot de Granollers retalla deu punts més a Màrquez, que sumats als onze que li va escurçar al Gran Premi de la República Txeca, fan que Espargaró se situï en plena lluita pel mundial a només 5 punts del líder del mundial, Mac Màrquez. Després de dues curses, el pilot de Granollers ha retallat 21 punts al líder del mundial.

Aquest nou èxit del pilot de Granollers es deu, en part, a una magnífica sortida. Pol Espargaró sortia des de la cinquena posició, a la segona línia de la parrella de sortida. En les primeres corbes ha guanyat dues posicions i s’ha posat tercer.

Però els mecànics de Derbi no han sabut trobar la correcta posada a punt de la moto d’Espargaró i el cap de setmana no ha acabat d’anar tan bé com l’equip Tuenti Racing hauria volgut. En les següents voltes, Bradley Smith i Sandro Cortesse l’han passat, i ha quedat relegat a la cinquena posició, que li ha durat poc perquè Espargaró ha recuperat el ritme i la tercera posició gràcies a les caigudes de Marc Màrquez i de Bradley Smith. El pilot de Granollers ja no s’ha mogut d’aquella posició fins al final de la cursa.

ALEIX ACABA NOVÈ

Aleix Espargaró va acabar novè el Gran Premi d’Indianapolis de MotoGP. El de Granollers va acabar molt content la cursa, la segona que puntua consecutivament després del Gran Premi de la República Txeca, que es va córrer ara fa 15 dies al circuit de Brno.

Espargaró va fer una gran cursa i, després de sortir 14è i de mantenir-se en aquella posició durant les primeres curses, va començar a guanyar posicions gràcies a les caigudes d’alguns pilots, com Nicky Hayden, i perquè va passar alguns pilots que tenia per davant seu.