Pol Espargaró obté el tercer podi en quatre curses

Pol Espargaró (Tuenti Racing Derbi) va fer tercer, aquest diumenge a la cursa de 125cc del Gran Premi d’Itàlia. El de Granollers va tenir opcions de victòria durant tota la cursa, sempre en el grup capdavanter, però al final es va imposar la potència de les motos de Marc Márquez i Nico Terol.

06/06/2010

Pol Espargaró partia quart a la graella i, després d’uns quants revolts, de seguida es va convertir en l’únic perseguidor de Nico Terol, líder del mundial i, a priori, l’home a batre en aquesta cursa. El granollerí i el valencià es van destacar ben aviat de la resta, convertint la cursa en un u contra u, en què Espargaró es va posar al davant a la sisena volta, però Terol va recuperar ràpidament la posició.

Mica en mica, però, Marc Márquez i Bradley Smith van anar retallant la distància amb els dos de davant fins que el duet es va convertir en quartet, aproximadament a mitja cursa. Aquest grup ja no es va trencar fins al final, i tots quatre van protagonitzar una lluita aferrissada, alternant-se constantment en la posició de liderat. Al final, la Derbi de Marc Márquez va arribar més fresca que cap altra a la llarguíssima recta principal de Mugello i va guanyar, seguit de Terol i d’Espargaró. Després de dos triomfs seguits, a Jerez i Le Mans, aquest tercer lloc tenia un cert regust de decepció per al vallesà que tot i així, va acabar valorant en la justa mesura els 16 punts sumats, que el mantenen en segona posició de la general, a sis punts de Terol.

ALEIX ESPARGARÓ FA LA MILLOR CLASSIFICACIÓ A MOTOGP
Jornada propícia també per a Aleix Espargaró (Pramac Racing). El de Granollers va aconseguir la millor classificació des que és pilot de MotoGP: vuitè. Espargaró va començar novè a la graella i de seguida es va posar sisè, però abans d’acabar la primera volta, una topada lleu amb Marco Simoncelli el va fer perdre algunes posicions. Malgrat això, Espargaró va mantenir el bon ritme i, a partir de la volta 13, es va afermar al capdavant del grup que lluitava per la vuitena posició, sense deixar que ningú li prengués.