Pol i Aleix Espargaró, més protagonistes que mai al gran premi de casa

El Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP espera, amb més expectació que mai, la participació dels dos herois locals: Pol Espargaró, de Granollers, arriba convertit en candidat oficial al títol mundial; el seu germà Aleix, consolidat entre els deu millors de la categoria reina.

29/06/2010

“Tinc moltes ganes de córrer la cursa de casa. L’any passat només vaig poder veure en Pol. És una cursa especial i aquí, la pressió s’ha de transformar en diversió”, comentava Aleix Espargaró en una trobada amb periodistes, aquest dilluns a la Fonda Europa de Granollers. A banda dels pilots, va assistir a l’acte-dinar el cap de l’equip Tuenti Racing Derbi, Pere Gurt, i el director general del Circuit de Catalunya, Ramon Praderas.

Per la seva banda, Pol Espargaró admet que arriba a Montmeló “en un bon estat de forma”. “Hem fet bastants podis en les últimes curses i hem de continuar treballant bé. Si no perdem el cap podem fer les coses molt ben fetes”, va comentar el petit de la nissaga.

ESPERANT LA FESTA COMPLETA
Els dos granollerins esperen el mateix que l’afició: que la festa dels Espargaró al seu gran premi sigui, per fi, completa. Fins ara, les alegries de l’un (la majoria de vegades, Pol Espargaró) s’han vist aigualides amb la mala sort de l’altre: el primer any que van coincidir (2006), tots dos a 125cc, Aleix Espargaró va trencar el motor i va abandonar, mentre el seu germà petit, que participava com a convidat, va entrar en els punts amb un 13è lloc després d’una increïble remuntada; el 2007, Aleix Espargaró va caure a la darrera volta (al revolt Seat, davant els seus fans) i va acabar 20è a 250cc, mentre que en Pol va fer cinquè; el 2008, el germà gran veia continuar la seva maledicció i el motor de la moto se li va aturar a la tercera volta, esquerdant així l’alegria local pel segon lloc de Pol Espargaró, que va obtenir el primer podi al Circuit de Catalunya com a pilot del mundial. Finalment, l’any passat Aleix Espargaró no competia i va haver de calmar i consolar el seu germà petit, que es va veure fora de la cursa a la quarta volta, perquè li va sortir la cadena de lloc.

Enguany, ha d’anar la vençuda: la festa completa.

En aquesta enquesta han votat 78 persones.