Purito apunta al triomf final

La Volta se li ha posat a Joaquim Rodríguez com ell volia. El de Parets, líder del Katusha, ha sortit de les etapes de muntanya convertit en líder de la cursa, si bé amb només quatre segons d’avantatge respecte de tota una amenaça com Alberto Contador.

28/03/2014

Ara, Purito haurà de gestionar aquest avantatge en les tres etapes que falten, de perfil força pla, per proclamar-se vencedor a Montjuïc, diumenge.

Joaquim Rodríguez va donar el que podria ser un cop definitiu aquest dimecres, a l’etapa amb final a la Molina. El vallesà va conquerir en solitari l’últim cim, després d’una ascensió en què Contador, Nairo Quintana i el mateix Purito van neutralitzar un perillós atac del vencedor de l’últim Tour, Chris Froome. El de Parets va llançar l’atac definitiu a 500 metres de l’arribada, a cinc segons de Contador.

Joaquim Rodríguez va saber mantenir el liderat aquest dijous, en l’etapa més dura de la Volta, entre Alp i Vallter 2000 (166km). En una jornada marcada per la boira i la neu, i també per una extrema vigilància estratègica entre els favorits, Van Garderen va creuar en primera posició l’arribada situada en un port de categoria especial, segui de Romain Barde i, tres segons després, Alberto Contador, Purito i Nairo Quintana. Així doncs, Rodríguez només va cedir un segon respecte de Contador.

L’etapa d’aquest divendres (218,2km) enllaça Llanars Vall de Camprodon amb Valls, i és la més llarga d’aquesta edició de la Volta a Catalunya.

En aquesta enquesta han votat 484 persones.