Purito tanca el cicle a les Ardenes amb la Lieja-Bastonya-Lieja

Després d’haver-se de conformar amb un quart lloc a la Fletxa Valona, dimecres, Joaquim Rodríguez intentarà tancar la tripleta de clàssiques de les Ardenes amb una bona actuació, aquest diumenge a la Lieja-Bastonya-Lieja.

26/04/2015

Purito va estar a punt de guanyar la Lieja-Bastonya-Lieja en l’edició de fa dos anys, però l’irlandès Daniel Martin va atrapar-lo i superar-lo en els últims metres i el vallesà es va haver de conformar amb el segon lloc. Ha estat la millor classificació de Joaquim Rodríguez en la que es considera la cursa més antiga del món (la primera edició va tenir lloc el 1892) i un dels cinc monuments del ciclisme europeu, juntament amb la Milà-San Remo, el Tour de Flandes, la París-Roubaix i el Giro de Llombardia.

El recorregut cobreix 253 quilòmetres i té un perfil trencacames, amb moltes petites ascensions a la segona meitat de la prova. Entre aquestes, destaquen –per dures i importants històricament– la Redoute, la més icònica de la prova amb dos quilòmetres amb trams de fins el 20% de pendent, Stockeau, un mur d’un quilòmetres amb pujades que arriben a estar per sobre del 12% (aquest punt és un homenatge al mític ciclista belga Eddy Merckx) i Saint Nicolas, decisiva per la resolució de la prova pel fort pendent i el fet que està molt a prop de l’arribada.

En aquesta enquesta han votat 465 persones.