Salinas salva el Fraikin de la derrota a l’últim sospir

El Fraikin Balonmano Granollers va acomiadar l’any a casa amb un altre empat (26-26) contra un dels rivals directes a la classificació, l’Anaitasuna de Pamplona, que es va mostrar com un equip molt compacte i que va dominar el marcador durant bona part del partit.

13/12/2012

Després de la última derrota a Guadalajara, els homes de Toni Garcia van sortir disposats a trencar el partit des del començament. Malgrat el fred que feia al Palau Olímpic, l’equip vallesà anava per feina i aconseguia un marge de tres gols als deu minuts de partit (5-2). Només els desajustos defensius locals i la gran actuació de Matías Schulz a la porteria visitant van impedir que aquest avantatge augmentés.

Veient que el partit es complicava, Etxaburu, ex-jugador del Balonmano Granollers i entrenador visitant, va fer entrar a pista al lateral Novelle, que amb les seves canonades permetia al seu equip retallar distàncies en el marcador (7-7 minut 20). Per la seva part el Fraikin s’encallava en atac i només aconseguia marcar a través d’accions aïllades de Malasinskas i Salinas o contraatacs de Félez. Al descans, el marcador reflectia igualtat absoluta (11-11).

El descans no va beneficiar al Fraikin, que va veure com l’Anaitasuna aconseguia posar-se per davant en el marcador a la segona meitat. L’equip visitant treia profit de la feina als sis metres de Ricard Reig i la seva defensa amb avançat aturava el joc del Granollers, que a poc a poc es quedava enrere en el marcador (14-18 minut 40).

Davant d’aquesta situació, Toni Garcia va optar per treure Manel Pérez a la porteria, que amb un parell de bones aturades va esperonar el seu equip. Ofensivament, Félez recuperava el ritme del partit, l’equip aconseguia connectar amb Grundsten i el braç de Salinas oferia solucions davant els dubtes en atac. A cinc minuts pel final, el marcador tornava a ajustar-se (22-23).

Es va arribar a l’últim minut amb els dos conjunts empatats i pilota per l’equip visitant. Després d’una bona defensa, tota la responsabilitat va caure en el braç dret de Borragán, que havia de jugar-se el llançament en passiu a falta de trenta segons pel final. Al transformar-lo en gol, el Fraikin havia de patir per a seguir sumant punts a casa. Després d’un temps mort demanat per Toni García i un atac embolicat, la pilota va acabar a la mà de Salinas, que des del centre de l’atac i allunyat de la defensa, aconseguia col·locar la pilota dins de la porteria visitant.

Finalment, un empat que situa el Fraikin en el lloc número tretze de la classificació, a dos punts de la setena posició i quatre per sobre del cuer, l’ARS Palma del Río, proper rival del Fraikin en l’últim partit de la primera volta, que serà de vital importància per a poder afrontar l’aturada nadalenca amb tranquil·litat.

26 – GRANOLLERS:Gonzalo (Pérez p.s.), Blanxart (3), Campos (2), Resina (-), Felez (5,2p),Lazic (-), Grundsten (8) -equipo inicial – Pujol (-), Malasinskas (2), Capdevila (-), Pérez (1) Solé (-) y Salinas (5).

26 – ANAITASUNA:Schulz, Rodriguez (3), Martinez (-), Meoki (-), Nadoveza (3), Borragan (4), Goñi (-) -equipo inicial- Latorre (-), Reig (5), Etxeberria (-), Montávez (1p), González (8) y Marcelo (2).

En aquesta enquesta han votat 876 persones.