Segon lloc insuficient de Pol Espargaró al gran premi d’Austràlia

Pol Espargaró té més a prop la segona posició al mundial de 125cc, però el liderat és més lluny. Diumenge ha estat segon al gran premi d’Austràlia i el guanyador, Marc Màrquez, es distancia al capdavant a la classificació. Els resultats ratifiquen un nou mundial per a la marca de Martorelles Derbi.

17/10/2010

El pilot granollerí Pol Espargaró (Derbi, Tuenti Racing Team), va repetir segon lloc al circuit australià de Phillip Island (Austràlia) –es va repetir el mateix podi que la setmana passada a Malàisia– i veu com cada vegada té menys opcions per optar al títol mundial de la categoria de 125cc. Tot i això, gràcies al segon lloc i el tercer de Nico Terol (Aprilia, Bancaja Aspar Team) Espargaró –tercer amb 255 punts– s’apropa a només cinc punts del valencià –260 punts– en la general. El cerverí Marc Màrquez (Derbi, Red Bull Ajo Motorsport) va tornar a guanyar la cursa, de manera incontestable, i es consolida al liderat, de tal manera que, en la propera cursa al circuit d’Estoril (Portugal), ja tindrà la primera opció de proclamar-se campió. Ara té 272 punts.

Màrquez es va posar primer des de la sortida mentre el granollerí perdia dues posicions en l’arrencada que va recuperar abans del pas per la primera volta. El líder del mundial ja anava un xic escapat en la segona volta, mentre Pol havia de superar Bradley Smith (Aprilia, Bancaja Aspar Team) per poder-lo seguir i Terol havia de remuntar des del setè lloc després d’una mala arrencada.
Màrquez va fer tota la cursa en solitari, mentre que Terol va atrapar i va avançar Espargaró en l’inici de la novena volta. Tots dos junts van perseguir, sense èxit, el cerverí durant unes voltes fins que el granollerí, a cinc voltes del final, va decidir escapar-se.

Per la seva banda, Aleix Espargaró (Ducati, Pramac Racing Team) va igualar la seva millor actuació en la categoria de Moto GP aconseguint un vuitè lloc molt meritori. Espargaró havia tingut problemes d’esgotament als braços durant tot el cap de setmana –entrenaments lliures i oficials– i no va fer una bona arrencada –sortia onzè i va baixar al tretzè lloc–, però va fer una gran remuntada durant les primeres voltes i va mantenir una bonica lluita amb Marco Melandri (Honda, San Carlo Honda Gresini) fins al final.

UN NOU MUNDIAL PER A DERBI

La marca de Martorelles Derbi, gràcies a la victòria de diumenge de Marc Màrquez i del segon lloc de Pol Espargaró, s’ha assegurat el títol de constructors en la categoria de 125cc, categoria que enguany ha dominat a plaer. La marca vallesana s’ha endut 12 victòries de les 15 curses disputades aquesta temporada fins ara, amb nou victòries de Marc Màrquez –suma la 105 per la marca de Martorelles– i tres del granollerí Pol Espargaró. Les altres tres curses han estat per a l’Aprilia de Nico Terol.

El títol aconseguit per Derbi aquest diumenge és el número 20, nou de constructors i onze de pilots, i podrien ser 21 si Marc Màrquez –líder actual– o Pol Espargaró –tercer– es proclamen campions del món de pilots. Un títol que es podria aconseguir a Estoril (Portugal), d’aquí a quinze dies.

En aquesta enquesta han votat 103 persones.