Un gran primer temps del Barça Borges sentencia el Fraikin BM Granollers

El Fraikin BM Granollers no ha pogut guanyar el FC Barcelona Borges (23-31) en el derbi català de la lliga Asobal que s’ha disputat aquest diumenge al vespre al Palau d’Esports. Una gran primera part dels blaugranes ha sentenciat al Granollers. Més de 3.000 seguidors han omplert les graderies.

24/10/2010

El FC Barcelona Borges es manté com a líder invicte de la lliga ASOBAL en vèncer a la pista del Fraikin Granollers per 23-31 després que els blaugrana cimentessin la victòria en una extraordinària primera meitat (12-22).

D’aquesta manera, l’equip vallesà pateix la seva primera derrota de la temporada davant un rival en el qual Daniel Saric, sensacional a la porteria, i l’efectivitat de Juanin García (9 gols) i Laszlo Nagy (8) ha decantat la balança del bàndol blaugrana.

Conscient de la importància del partit, el tècnic blaugrana Xavi Pascual ha reforçat la seva defensa amb la presència de quatre torres en l’eix de la defensa: els seus tres pivots (Cédric Sorhaindo, Magnus Jernemyr, Jesper Noddesbo i el lateral esquerrà Laszo Nagy) abrigant Daniel Saric a la porteria.

En ofensiva Dani Sarmiento i Shiarhei Rutenka rellevaven Jernemyr i Sorhaindo, però els llançaments de Nagy i els contraatacs de Juanín desarboraven la defensa vallesana (2-9, m.11).

Ni un temps mort de Manolo Cadenas, canviant la seva defensa de ‘sis-zero’ a ‘cinc-un’ com Aldenas Malasinkas com avançat, rellevat per l’extrem Iván Nikcevic per intentar sortir al contraatac, ha frenat l’ofensiva barcelonista (5-14, m.18), acompanyada per un Saric sensacional fins a aquell moment (8 parades, amb dues penes màximes).

La defensa del Granollers ha tornar a ‘sis-zero’, Fredrick Ohlander ha tornar a la porteria i el partit ha entrat en una fase d’equilibri, però l’efectivitat de Nagy mantenia la renda visitant (10-18, m.25) i Raúl Entrerríos rellevava Sarmiento en l’eix de l’atac blaugrana per realitzar accions més llargues.

Després de gols gairebé consecutius de Konstantin Igropulo donaven de nou el màxim avantatge al seu equip (12-22, m.30) i amb aquesta àmplia renda visitant s’arribava al descans.

Álvaro Ferrer ha passat a dirigir l’atac del Granollers a l’inici del segon temps, mentre que en el Barcelona Igropulo cobria el lateral dret per donar descans a Nagy (7 gols a la primera meitat).

Entrerríos donava una nova avantatge màxima per als barcelonistes (12-23, m.32), però el ritme del partit ja no era tan viu i les accions, menys espectaculars que a la primera meitat.

L’equip de Manolo Cadenas ha tingut una tímida reacció (18-24, m.44), després de dos gols d’Svitlica, però l’entrada de Nagy en la dreta, i Iker Romero en l’esquerra de l’atac, al costat d’un temps de Xavi Pascual ha asserenat una mica el joc del seu equip.

Ben dirigit pel lituà Malasinkas i amb Ohlander en ratxa -dos penals aturats a Juanín en tan sols dos minuts-, el Granollers s’ha animat (20-25, m.48), i els blaugrana han començat a mostrar-se molt nerviosos, especialment en atac ja que Ohlander ho parava gairebé tot.

Marc Pujol retallava encara més les distàncies (23-26, m.54) per al Granollers que pagava car el gran esforç realitzat i els blaugranes no perdonaven amb un parcial de 0-5 (23-31, m.58) que deixava el partit vist per a sentència.

Fitxa tècnica

23 – Fraikin Granollers (12+11):
Ohlander (M. Pérez); Blanxart (-), Campos (4, 1p), Grundsten (3), Ferrer (2), Antonio García (2), Nikcevic (4), Svitlica (4), Malasinkas (1), Nenadic (-), Raigal (-) i Pujol (3)

31 – FC Barcelona Borges (22+9)
Saric; Rocas (2), Nagy (8), Sorhaindo (1), Jernemyr (-), Noddesbo (2), Juanin (7, 1p.), Igropulo (4), Sarmiento (3), Rutenka (3, 1p), Raúl Entrerríos (1) i Iker Romero (-).

Àrbitres: García Fernández i Pastor Gamón (Com. Català). Han exclòs Grundsten (3) i García pel Granollers; així com Rocas (2), Noddesbo (2) i Entrerríos pel Barcelona.

Parcials cada cinc minuts: 1-3, 2-8, 5-13, 8-15, 11-18, 12-22 (descans). 12-23, 14-23, 18-25, 20-25, 23-37 i 23-31 (final).

Incidències.- Partit corresponent a la vuitena jornada de la lliga ASOBAL 2010-2011 disputat al Palau Olímpic de Granollers, amb 3.000 espectadors a les grades.