Granollers situa els punts percebuts com a més insegurs les nits de festa

L’existència de barres o lavabos ajuda a millor la sensació de seguretat

Els nois i les noies tenen una percepció diferent de la inseguretat durant celebracions populars d’oci nocturn a Granollers. Mentre que els nois temen sentir-se intimidats o agredits per altres grups de nois, les noies tenen pors vinculades a la violència sexual. El moment en què hi ha més sensació d’inseguretat és el de la tornada a casa. És una de les conclusions del mapeig d’inseguretat que va fer l’Ajuntament durant les nits del festival Musik’n’Viu i la festa major d’aquest any.

Una altra de les conclusions és que les zones amb més sensació d’inseguretat són aquelles en què hi ha persones que estan de festa però que no participen en activitats. El mapeig dels punts on els joves manifesten més inseguretat marca el carrer de la Constància o la plaça del Peix entre els llocs més insegurs. Són espais fora del mapa dels actes festius, estrets, tancats i amb racons i marcats pel consum de tòxics.

En canvi, les places més obertes són les que generen menys sensació d’inseguretat. S’explica per la programació d’actes, el moviment constant de persones i la sensació de poder veure i, sobretot, de ser vistos. Hi ha elements que també ajuden a la percepció de seguretat: la presència de barres, lavabos amb personal de seguretat i neteja i els llums i rètols de les botigues.

Hi ha un tercer bloc d’espais considerats de frontera, com la plaça de Can Trullàs, la plaça de l’Església i la plaça de Can Comas, on es concentren persones que no participen directament en els actes festius, però estan en un context d’oci. I en espais com l’avinguda del Parc, la plaça Barangé i el parc Torras Villà la percepció és diversa en funció de zones i de nits.

Les dades es van presentar a Can Jonch, en un acte en què també es va fer balanç de les actuacions del Punt G d’atenció, prevenció i reducció de riscos que va funcionar les quatre nits del Musik’n’Viu i les vuit de la festa major. Enguany, a més de les taules i els estands informatius, el Punt G va comptar amb una caravana per proporcionar un espai de més intimitat a les persones que hi acudien.

Les nits de Musik’n’Viu

En les nits del Musik’n’Viu es van fer sis atencions d’alcohol i es va rebre un avís per una agressió sexual, tot i que no va donar lloc a una atenció. En les nits de festa major, es van rebre 18 avisos per agressions sexuals i es van fer 7 atencions. També es va intervenir en dues baralles sense connotacions masclistes i es van rebre 8 avisos i es van fer 30 atencions per consum d’alcohol i drogues. Entre les dues programacions, es van fer 430 proves d’alcoholèmia.

El perfil més atès és el d’una noia d’entre 15 i 18 anys. La franja horària amb més atencions va ser de 2/4 de 2 a 2/4 de 3 de la matinada, i els llocs, la plaça de Can Comas, el parc del Congost, la plaça de les Hortes i el parc Torras Villà.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 892 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't