Intens debat a Sant Pere sobre l’arribada de joves immigrants

Centenars de persones assisteixen a la sessió informativa a la Fàbrica

Sant Pere de Vilamajor va viure aquest dimarts al vespre un intens debat sobre l’arribada de joves immigrants prevista per al mes de març, que s’allotjaran a la masia de Can Canals.

Centenars de persones van participar en la sessió informativa convocada per l’Ajuntament a la Fàbrica. Moltes van expressar a crits la seva oposició a l’arribada dels joves argumentant motius de seguretat i acusant a l’Ajuntament i a la Generalitat d’haver amagat informació al respecte. L’alcaldessa, Pamela Isús, va negar les acusacions i va assegurar que havia donat tota la informació de la que disposava l’Ajuntament en el moment en què li arribava.

A la sessió van participar el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, que va explicar els criteris que fa servir la Generalitat per acollir els immigrants menors que arriben sols i que s’allotgen actualment en més de 250 centres distribuïts per tot Catalunya.

També va participar la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, que va detallar el treball que es fa amb aquests joves des que arriben fins que tenen 21 anys.

En el cas de Sant Pere, la casa acollirà un màxim de 20 joves, d’entre 16 i 21 anys, alguns dels quals procedents del centre d’acollida de Canet de Mar, que ja han fet un període de formació d’un any i mig o dos i que ara estan en la fase de recerca de feina i d’autonomia personal.

Estaran sota la tutela de la cooperativa Eduvic, que porta 25 anys treballant amb joves en situació de vulnerabilitat. La directora de la cooperativa, Adela Camí, va donar detalls de quin seria el seu dia a dia. Els joves seguiran l’itinerari formatiu que ja han iniciat i es desplaçaran en vehicles de la mateixa cooperativa fins a Llinars, on agafaran el tren per desplaçar-se. Han de pernoctar sempre a la casa on seran atesos per un total de 9 persones, de les quals sempre hi haurà almenys una les 24 hores del dia.

A la casa continuaran reben formació, especialment en agricultura i en cuina i Eduvic buscarà empreses o entitats que estiguin disposades a facilitar-los contractes en pràctiques per afavorir la seva inserció.

Els arguments no van acabar de convèncer moltes de les persones assistents que van insistir en què Sant Pere no és el lloc adient perquè no té policia local, té molt poc transport públic i no té empreses que donin llocs de treball.

En canvi Adela Camí va assegurar que l’entorn de Sant Pere, un poble petit i pròxim a activitats agrícoles és més adequat per a la integració dels joves que el d’una ciutat.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't