Avancen a bon ritme les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital Universitari de Vic

Les obres tenen un cost d’1,8 M€, estan cofinançades pel Servei Català de la Salut i l’Hospital Universitari de Vic, i es duen a terme sense haver d’interrompre el servei

L’Hospital Universitari de Vic ja ha entrat en la segona fase de les obres de millora i ampliació de les urgències del centre, que van començar al gener i es duen a terme sense interrompre el servei. Els treballs, que permetran millorar el confort dels professionals i les persones usuàries, tenen un cost d’1,8 M€ i estan cofinançats pel Servei Català de la Salut i el Consorci Hospitalari de Vic. El resultat es veurà aquesta propera tardor quan hagi enllestit la reforma i es concentri a aquest nou espai el servei territorial d’urgències per a Osona.

Aquesta és una obra de gran envergadura i  comporta tant l’ampliació estructural de les instal·lacions, amb obra de nova construcció, com la remodelació i adequació dels espais existents. Fins ara s’ha dut a terme una primera fase dels treballs amb la maquinària més pesant. L’equip de professionals del centre ha treballat per minimitzar l’impacte i informar a bastament la ciutadania del funcionament del servei tot i les obres. Durant els propers sis mesos els treballs continuaran avançant a l’exterior de l’edifici, però també a l’interior del centre, fet que comportarà canvis en els circuits de pas dels pacients i la reubicació d’algunes zones d’espera.

La reforma i ampliació permetrà recuperar el model de gestió integrat de les urgències a Osona (ACUT), pioner a Catalunya

Les noves instal·lacions permetran recuperar el model de gestió integrat de les urgències a Osona (ACUT) basat en la porta d’entrada única a les urgències sanitàries de la comarca i que es va deixar de fer per la pandèmia. Es reorganitzarà i es recuperarà en un mateix punt d’atenció, en horari nocturn, festius i cap de setmana. La previsió és enllestir les obres aquesta tardor i implementar novament el model d’urgències territorials, pioner a Catalunya, amb una important millora de l’espai on s’oferiran.

Les noves urgències territorials comptaran amb un 30% més d’espai, fet que es traduirà en nous box i zones de treball, accessos i sales d’espera més amplis, funcionals, còmodes i segurs. La nova distribució també permetrà crear zones diferenciades segons el tipus de pacient, per atendre de forma més preservada i adaptada les urgències pediàtriques, les de salut mental, els pacients en observació i urgències més lleus.

El projecte d’Urgències s’ha dissenyat de manera coordinada i participativa entre els equips assistencials i d’infraestructures del Consorci Hospitalari de Vic posant el focus en les noves necessitats de professionals i pacients. Amb les noves instal·lacions, es vol donar resposta a una demanda assistencial més alta, però, sobretot, a un canvi en el perfil dels pacients, cada cop més complex, que requereixen una assistència molt especialitzada, aïllaments o estades més llargues.

Un 30% més d’espais per a l’atenció d’urgències d’Osona

En conjunt, el nou servei d’urgències disposarà d’11 nous boxs i passarà de tenir-ne 46 a un total de 57. A més de l’ampliació d’espais, es remodelaran els antics consultoris de l’ACUT, fent-los accessibles per a lliteres i equipant-los com la resta de boxs, perquè es puguin utilitzar com a boxs polivalents. Així mateix, es construiran sis noves consultes ràpides d’alta resolució, per a atendre pacients lleus.

Recreació dels nous boxs amb llum natural | CHV

Per millorar l’experiència dels infants i les seves famílies, se’ls habilitarà un sector dins d’Urgències amb sala d’espera, lavabos i cinc boxs exclusius (ara n’hi ha dos), i amb equipaments assistencials adaptats a pacients pediàtrics.

Els pacients de Salut Mental tindran també una petita àrea pròpia, amb 3 boxs i un consultori per a visites urgents. La demanda d’atenció d’aquestes patologies s’ha incrementat molt, i els nous espais doblaran els punts assistencials actuals.

L’Àrea d’Observació, on esperen els pacients a l’espera de resolució o d’ingrés, comptarà amb cinc nous boxs dobles. Tindran claror natural i bany propi, donat que en aquest espai els pacients hi passen més temps, fins a 24-48 hores.

A més dels espais, les Urgències renovaran equipament, mobiliari i tecnologia per valor de 151.000 euros. La principal inversió es destinarà a ampliar el sistema de monitoratge que permet controlar l’evolució dels pacients de forma centralitzada.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 75 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't