EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’ampliació de la depuradora de la Llagosta millorarà la qualitat de l’aigua que arriba al Besòs

Les obres comporten una inversió de 14 milions d’euros amb la construcció d’un tercer decantador i un nou reactor biològic

Les obres d’ampliació i millora dels sistemes de tractament de les aigües residuals que s’està fent a la depurada de la Llagosta permetran millorar la qualitat de l’aigua que arriba al riu Besòs. S’ha explicat aquest dimarts al migdia en una visita als treballs que es van iniciar l’any 2019 amb un pressupost de 14 milions. La millora està molt avançada i, en els propers mesos, s’anirà posant en marxa de manera progressiva.

La principal actuació ha consistit en la construcció d’un tercer decantador secundari i un nou reactor biològic a la depuradora. A més, s’han fet múltiples millores i adequacions d’altres aspectes del funcionament d’aquesta planta que tracta les aigües residuals urbanes i industrials de nou municipis del Vallès Oriental i Vallès Occidental: la Llagosta, Martorelles, Mollet, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sant Fost, Santa Maria de Martorelles, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Amb la intervenció, es farà possible l’eliminació de la matèria carbonosa i de la matèria nitrogenada. D’aquesta manera, l’aigua tractada assolirà “una molt baixa concentració de nitrogen total” a la sortida de l’EDAR. Serà inferior a 10 ppm.

Això s’ha de traduir en un increment de la “qualitat de l’aigua efluent de l’EDAR al riu Besòs” “I revertirà en la millora de l’entorn fluvial“, han explicat fonts del Consorci Besòs Tordera. L’eliminació de nutrients, com l’amoni i els fosfats, és la base per a la recuperació del medi fluvial i la seva biodiversitat, tant de flora com de fauna. Durant els pròxims mesos”, afegeixen.

La depuradora de la Llagosta va ser construïda l’any 1994 i va començar a funcionar amb un tractament fisicoquímic. L’any 1998 va ser ampliada per primer cop amb la incorporació d’un tractament biològic. La planta dona servei a una població de 136.291 habitants i 1.641 establiments potencialment contaminadors. Està dissenyada per tractar un cabal diari de 43.000 metres cúbics d’aigües residuals. Arriben a la planta a través de la xarxa de col·lectors en alta d’aproximadament 60 quilòmetres.

La visita ha comptat amb la presència del president del Consorci Besòs Tordera i alcalde de Mollet, Josep Monràs, i altres responsables polítics i tècnics d’aquest organisme. També l’alcalde de la Llagosta i diputat de la Diputació, Óscar Sierra; i representants de l’Agència Catalana de l’Aigua.

“La complicitat i la col·laboració entre administracions, especialment entre l’ACA i el Consorci, imprescindible per seguir avançant en les infraestructures de sanejament”, ha ressaltat Monràs que ha destacat la tasca feta pels anteriors presidents del CBT, Joan Vila i Sergi Mingote, per tirar endavant aquesta inversió.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 72 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't