Antena

Amb l’arribada del 5G, EL 9 TV canviarà de freqüència. Per continuar veient la nostra programació, caldrà que resintonitzeu el canal, abans del 30 de juny de 2020.

Com ho he de fer per resintonitzar el canal i poder veure EL 9 TV?
  • Si vius en un habitatge unifamiliar amb antena individual o en un edifici amb amplificador de banda ampla (edificis de fins a 3 o 4 habitatges) només hauràs de buscar el nou canal amb el comandament del teu televisor (la majoria d’aparells resintonitzen automàticament)
  • Si vius en una comunitat de propietaris, amb antenes comunitàries, l’administrador de la finca o el president de la comunitat, haurà d’avisar un antenista i tenir en compte si l’antena és modular. Un cop fetes les adaptacions necessàries, cada veí i veïna haurà de resintonitzar els canals del seu televisor amb el comandament.
Quan canviarà de freqüència EL 9 TV?
  • Aproximadament, cap al 30 de juny deixarà de veure’s pel canal 50 i només es podrà veure si s’ha resintonitzat el nou canal, que és el 25.
  • Abans de fer el canvi definitiu cap al canal 25, EL 9 TV emetrà en simulcast, és a dir, emetrà simultàniament pel canal 50 i el canal 25 fins a l’apagada definitiva de la freqüència actual.
  • Recomanem que es faci el canvi el més aviat possible per estar preparat quan arribi el moment.
Qui pot ajudar-me a resintonitzar EL 9 TV?
  • Contacteu amb el vostre instal.lador o antenista de confiança. Ell us podrà informar de si l’antena del vostre edifici necessita alguna adaptació i, si convé, fer-la.
  • Si no en coneixeu cap, adjuntem una relació de telèfons que podeu consultar:

Electrònica R3 (Vic): 938 89 05 59

Aitel (Vic): 938 86 09 41

Carol (Santa Eugènia de Berga): 617 263 769

Reparatur (Aiguafreda): 938 44 04 09

Bruguera (Centelles): 938 81 02 58

SAT El Remei (Vic): 938 85 13 04

Lluís Sellabona (Manlleu): 938 51 09 69

  • Per qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb nosaltres trucant al 93 889 49 49 o passant un email a: recepció@vic.el9nou.com
Què passarà si no adapto l’antena o no resintonitzo el televisor?

EL 9 TV és una de les televisions afectades pel canvi de freqüència. Si no es resintonitza el nou canal, quan hi hagi l’apagada de l’antic, deixareu de veure’ns.

En el moment que feu l’adaptació d’antena, si és necessari, i sintonitzeu el canal 25, tornareu a veure la programació d’EL 9 TV.

Hauré de canviar de televisor o descodificador?

No. Els televisors i descodificadors actuals continuaran funcionant. Un cop fetes les adaptacions necessàries a l’antena, només caldrà sintonitzar els canals amb el comandament del televisor o descodificador.

Hi ha alguna subvenció per finançar les adaptacions d’antena al meu edifici?

Sí. El Ministeri d’Economia i Empresa, a través de l’empresa pública estatal Red.es, ha establert una línia d’ajuts directes dirigits a les comunitats de propietaris per subvencionar els costos derivats de l’adaptació de les antenes en els edificis afectats pel Segon Dividend Digital.