L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Aigua del Montseny busca un inversor per evitar el tancament

La companyia, amb planta a Espinelves, ha comunicat als clients que deixa de servir-los

El 9 Nou
30/03/2019
Espinelves

Aigua del Montseny està al límit del tancament. L’envasadora d’aigua ha aturat el subministrament a les cadenes de supermercats arran de les dificultats financeres que li impedeixen comprar matèries primeres. L’única sortida que té plantejada és que un nou inversor es faci càrrec de la companyia, segons informa la publicació especialitzada Alimarket. L’empresa, que havia abandonat fa un temps la seu central de Montmeló, operava actualment des de dues plantes envasadores a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) i Espinelves.

L’empresa, que ja havia tancat l’exercici de 2017 amb pèrdues, va veure incrementades les dificultats arran de la investigació que es va obrir l’estiu passat per la denúncia d’un consumidor de Sant Celoni que va patir una irritació digestiva després de consumir aigua de la marca blanca d’una de les cadenes de supermercats que distribuïa aigua envasada a la planta del grup a Espinelves. Tant Condis com Eroski van retirar les garrafes de cinc litres subministrades des d’Aiguaneu –una de les marques de l’empresa–, tot i que la direcció d’Aigua del Montseny va insistir des del primer moment que les anàlisis fetes a la planta d’envasat no donaven com a resultat cap anomalia.

Tot plegat ha portat l’empresa a contractar els serveis d’una consultora per localitzar un inversor i mantenir l’activitat. Algunes fonts apunten que hi ha hagut visites a les plantes (en un cas es tractava d’un grup italià), però sense concreció. A EL 9 NOU no li ha estat possible contactar amb l’empresa, però segons les fonts consultades l’activitat no s’hauria aturat del tot i les plantes treballen en envasats de gran format com les de 25 litres.

Tot i que la companyia havia arribat a superar els 20 milions de facturació a principi de segle, la demanda havia baixat significativament i l’any 2017 –últim en què va dipositar els comptes al registre– va facturar 16,6 milions d’euros, amb unes pèrdues d’explotació de 107.135 euros, que es van veure agreujades per les costoses despeses financeres derivades d’un deute de 7,5 milions d’euros (entre el llarg termini i el curt termini) fins a situar el resultat de l’exercici en 373.107 euros negatius.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 65 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't